Brand new mama -> RE: Problemi sa prekomernom kolicinom hrane (3.3.2015 21:51:16)
|
Mi mame uvek napravimo problem;) Olga,moj I. ima 5 i po i ima 24 kg,visok je 110(mozda i malo vise,nisam ga mjerila u zadnje vrijeme), a ja sam imala 21kg sa skoro sedam. Nekad vec sa vrata trazi da jos nesto rucka(a doruckovao je, rucao je i imao dvije uzine u vrticu) . Kako se zezaju tete u vrticu-alergican je na voce(samo jabuke,banane i ponekad,ponekad krusku),ali jede svjeze povrce(uglavnom krastavac,sargarepu, paskanat) Voli sve sa tjestom,ali recimo ima cesto fazu da nece meso,ili onda nece pirinac, krompir, pastu...I mogao bi nekad da pojede 5 palacinki,ili dva tanjira supe sa knedlama,pa onda jos pire i junetinu(paradajz sos "ne vole") i jos kolac...a onda tri dana pregovaramo oko 5 zlica supe. A ja sam kao mala bila idealna za izludjivanje( kao i moj muz) dok se nisam "provalila" u prvom srednje,gdje sam sa 45 skocila na 65 i ponovo smrsala na 50(bez dijeta ili redukovanja hrane) jednostavno je moje tijelo tako reagovalo na pubertet[sm=smiley36.gif] Mislim da i nasa djeca jednostavno imaju takve faze-jedu malo,pa onda mozda pred neki skok u rastu vise...
|
|
|
|