prase -> RE: Blage kazne bolje deluju (9.6.2009 15:09:37)
|
Moguće je, mamanp, da je to samo "neću" faza koja natupa tako negde između 2 i 4 godine... Mlađa sestričina mm je bila NEMOGUĆA u toj fazi!!! Prvo urla da hoće u šetnju, ti joj kažeš da se sprema za šetnju, a ona "Neću, baš neću!". Ti kažeš da onda ne morate ni ići u šetnju, ona opet u dreku: "Neću da budem u kući!!!". Ti da joj obuješ cipale, a ona dreči "Neću!". Jedino za čokoladu nikada nije rekla da neće, pa su tako uspeli da se bore sa njom... "Hoćeš čokoladu?" ona kaže da hoće, a ti je pitaš hoće li da pokupi igračke, a ona da neće i tako je malo izvrtiš dok se ne zezne da kaže da neće čokoladu ali hoće da skupi igračke, pa joj kažeš da će dobiti čokoladu čim pokupi... Ma šou. Ja sam nervne napade doživljavala gledajući to, mnooogo je razmažena i dan-danas. No, nju nisu smeli ni da pljesnu preko pelene po guzi, ima neki neurodermatit ili tako nešto, ostane masnica kao da si je odalamio peglom. Ona ti je primer kakvo dete može da ispadne kad mu ništa ne možeš, a pri tom mu povlađuješ i dovoljno je prefrigano da smisli razne scenarije... Uh, evo sam se opet iznervirala, samo kad se setim. I danas je takva, razmažena, sve mora da bude po njenom, a celodnevna misija joj je da što više nanervira stariju sestru [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|