Verus -> Piletina Tuscana (5.9.2011 19:11:51)
|
[img]http://www4.slikomat.com/11/0905/oas-001.jpg[/img] Sastojci 4 osobe 4 vece crvene paprike (moze i zuta,zelena babura) 4 kom pilecih prsa 100 gr . svjezeg spinata (moze pakovanje smrznutog i dobro ocjedjen) par kasika maslinovog ulja po ukusu vegeta,papar 4 cena cesnjaka 300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog) Priprema 1. Papriku operite,obrisite, odsjecite vrh sa peteljkom i ocistite od sjemenki.Poslazite je na plici lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj resetki nekih 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne! 2. Dok se paprika pece,pripremite meso!Pileca prsa operite,posusite i stavite ih u deblju najlonsku vrecicu i istucite batom za meso,ne previse tanko,tek toliko da se debljina izjednaci!Meso povegetite,popaprite i svaki komad premazite sa kasikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani cesnjak. 3. Spinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veci listovi,samo ih grubo isjecite i poslazite na svaki komad mesa po saku spinata i na spinat rendani sir! 4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i cvrsto zamotajte.Odozgo premazite maslinovim uljem. 5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pecnice i u svaku papriku dobro ugurajte,da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine(rolnu okrenite uspravno). 6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' !Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da cete dobiti i malo, jako ukusnog saftica!Nakon 60 min.Izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu! 7. Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo sire dno tako da moze da stoji uspravno pri pecenju,tako da se sokovi od mesa i spinata zadrze u noj,s tim ce meso biti ukusnije i socnije! Posluživanje Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pecenih krumpirica,koje isto tako mozete peci zajedno sa mesom i paprikom!Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!! www.coolinarika.com
|
|
|
|