Anoniman -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (26.10.2011 11:58:06)
|
bea, to moze biti pod pritiskom roditelja ili rodjaka, ili cisto zato sto misle da je mozda lakse tako, u smislu kasnije papirologije i detetovog zivota. ja nisam mislila da cu se ikad udati i mi smo mozda malo pozurili to da uradimo bas zbog te prakticne strane (moje dozvole boravka), mm je ostavio meni da izaberem da li ce to biti gradjanski ili crkveni brak, ja sam se odlucila za crkveni jer je i meni lepsi, a znam i da je on (kao i 90% grka) u fazonu da je crkveni brak bitniji. trebalo mi je vremena da se priviknem na ideju bracnog zivota, ali sad mi je drago. u svakom slucaju, mislim da je najbitnije da se ljudi slazu i postuju, a sve ostalo je manje bitno. i da, cim smo poceli da se zabavljamo, poceli smo da zivimo zajedno iako smo imali dva stana (svako je iznajmljivao svoj, ali smo uvek spavali zajedno, isli u nabavku...), a par meseci pre vencanja smo se preselili u zajednicki stan. i verujem da bi mnogi nesrecni brakovi bili spreceni kad bi ljudi prvo malo ziveli zajedno pa posle odlucivali da li ce se ili se nece vencati.
|
|
|
|