Alexis79 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (17.8.2011 14:40:39)
|
IZVORNA PORUKA: degu Moj dragi i ja živimo u vanbračnoj zajednici i tu se obično ne radi o tome da parovi nisu sigurni u svoj izbor, ili da ne žele da se vezuju, nego su naprotiv, dovoljno sigurni da im papir, kao neki dokaz i potvrda ne treba. Postoje brojni razlozi stupanja u vanbračnu zajednicu. Mi smo bili ograničeni finansijski za bilo kakvo venčanje, a nismo želeli više da čekamo na zajednički život. Volela bih jednog dana da se venčamo, jer ako dođu deca želim da se svi kao porodica isto prezivamo, ali to je samo moja želja. Ne osuđujem parove koji razmišljaju drugačije. Znam dosta porodica, koji već imaju odraslu decu, a nikad nisu venčani. Ne treba nikog osuđivati, sve je to stvar izbora, kao i finansijske situacije. Potpuno je ista situacija i kod nas. Kad smo odlucili da zivimo zajedno nista nismo imali . Meni se iskreno od pojma svadba digne kosa na glavi (da se ne naljute pojedine devojke). Nikad ali nikad nisam zamisljala kao vencanje pa ja u belom pa svadba pa veselje trt,mrt... I u startu sam rekla mm-u da mozemo nekad da se vencamo kad nam eto to dune ,ali da svadbu ne zelim ni u kom slucaju. Jer ja sam odmah preracunala gde sve za te pare moze da se putuje (mali materijalista cuci u meni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) i da meni ne pada na pamet da gostim tamo neke babe i tetke iz uze i sire familije. Tu ima jos jedan emotivan faktor. Moj otac umro pre 13 godina i ja mislim da bih tog dana tacno crkla sto on nije tu. Mm mama i brat me totalno u tome podrzavaju ,dok moja svekrva ne.(Sa druge strane ona je pokazala da su imanje sopstvenog misljenja i emocije za nju strani pojam ,pa joj i ne zameram)
|
|
|
|