Brana -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (17.8.2011 12:58:43)
|
Mislim da je jako bitno ziveti sa partnerom neko vreme pre osnivanja braka tj.vanbracno,u nasem slucaju je to bilo godinu dana,i videti da li mozemo funkcionisati u zajednici,deliti sve,prihvatiti mane,ustaljene navike...ako to sve funkcionise kako treba,onda treba osnovati bracnu zajednicu,koja na prvom mestu treba da se temelji na ljubavi,postovanju...a ne na deci..jer deca su produkt ljubavi,ona ne trebaju da budu razlog osnivanja braka..to je moje misljenje,naravno da time ne prozivam nikog...Takodje,smatram da brak treba da opstane i u slucaju da nema dece,jer kao sto rekoh ljudi se vencavaju iz ljubavi prema svom partneru,i to treba da traje bez obzira na sve...Ja mm nikada ne bih ostavila kada on ne bi mogao da mi podari dete...jer sam se udala za njega iz ciste i iskrene ljubavi.. Po meni brak predstavlja zajednicu dva bica, koja je svojim spajanjem prosiruju...imaju isto prezime,ista prava,..jednom recju,predstavljaju jednu porodicu...i ja sam za tu zajednicu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|