Anoniman -> RE: dete kao "propusnica" (30.8.2011 22:57:36)
|
Ja svaki dan nešu vodim autobusom od ž. stanice do Kamenice, pa se sama vraćam, pa idem po njega, pa se zajedno vraćamo. Kada uđem sa njim, ako se osoba koja sedi na mestu koje je rezervisano za trudnice i majke sa decom sama ne ponudi da ustane, ja učtivo zamolim da ustanu. Desilo se, ne jednom, da mi žena (uvek je bila žena od oko 50-60 godina) kaže kako je umorna i da zamolim nekog drugog. Ja tu, iskreno, nemam milosti. Ako vozač u tom momentu ne odreaguje, odreagujem ja. E, to je bezobrazluk, a ne da žena sa detetom od 20kg ispod miške želi da sedne na mesto koje je njoj i namenjeno. Mene jako nervira što žene uopšte moraju da objašnjavaju zašto negde idu sa detetom, brate, tvoje dete tvoja stvar, ako ga nisi ugrozila, briga me, neću svaku bitku ovog sveta da bijem...žene-majke i trudnice su u ovoj zemlji toliko ugrožene, toliko se omalovažavaju i nipodaštavaju, od doktora, porođaja, posla...da sve i da koriste dete da brže plate račune - boli me uvo. Ja neću to da radim, njima na savest, ja ću ih uvek pustiti[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|