Parižankaa
|
Ćao cure, mi smo 9+3 nedelja, VTO trudnoća-blizanačka... Još u čekanju bete , kad nisam imala nikakvih simptoma, imala sam jedan blagi nervni slom bez posebnog razloga sam izdivljala na muža i od tolike napetosti mi krenula krv na nos... Od 6. dana od transfera sam imala sukrvicu u nosu, izražen njuh-prilično, i jako čudne snove sa svim mogućim i nemogućim ljudima koje sam za života upoznala. Ubrzo kreću učestala mokrenja. Mokraća nema nikakav poseban miris ni boju. Ne primećujem. Utvrđivanje trudnoće i srčanih radnji u 6. nedelji. Umor. Malaksalost-ali, zbog uvećanih jajnika nisam ni smela mnogo da se krećem, a kao neko ko je fizički bio pre postupka prilično aktivan, brzo sam svaku kondiciju izgubila. Nemam mučnine, hvala Bogu, dosta mi je tih mučnina gomilanih godinama borbe za potomstvo... Pijem kafu dnevno. Ne pijem alkohol,ali za Novu godinu ću sigurno čašu šampanjca-pa i rođendan će biti tad Vodim računa o ishrani. Možda nemanje mučnine ima veze sa pijenjem glucophage-zbog IR. U 8. nedelji sam tri dana za redom imala glavobolju, kao migrensku,ali dr kaže sve o.k., UZ isto to kaže Koža mi je suvlja, stomak već prilično vidan U 9 nedelji ,pre neki dan sam imala i bolove u materici- ne menstrualni bolovi, već baš kao materica da se rasteže. Imam promene raspoloženja...trudim se da se kontrolišem. grudi čvršće, veće, bradavice tamnije, vene po grudima malo izraženije. Ako se setim još nečega-pišem... Pozdrav cure!