Jeca* -> Pita sa sirom od heljdinih kora (17.8.2011 8:23:23)
|
E, pošto sam u nekoj temi davala link na recept koji nadjoh na netu, evo sad i iz prve ruke (sinoć sam pravila): u jednoj činiji sam umutila FIL1: 2 jajeta, celo kiselo mleko (imlek, plavo) i sipala onako od oka kiselu vodu, da bude malo redje u drugoj činiji sam umutila FIL2: 2 jajeta i dodala sir (e sad ja imala dve vrste sira, mladi koji sam izmrvila i onaj sitan za pitu, kupila na merenje). Moj utisak je da bi bila još lepša sa slanijim sirevima, ali ja sam želela da bude dijetalnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] podmazala malo pleh, stavila jednu heljdinu koru, premazala filom1, pa stavila drugu koru pa na nju prvo fil 1 pa fil 2 i onda redom tako redjala kore sa oba fila preko svake. Poslednju koru sam premazala jednim celim jajetom sa kiselom vodom, izbockala pitu i gurnula u zagrejanu rernu na nekih 45min (180-200). Prvo što je nevidjeno narasla, bila je sočna, meka, ukusna...ma super je!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Luka se razbio za večeru, ja jutros za doručak...toplo preporučujem da probate.
|
|
|
|