Modessty -> RE: Verujete li u Boga? (5.6.2009 13:10:12)
|
I meni je priča gadna. Podseća me na Boga kakvim ga opisuje Stari zavet. Znam da mi je ta razlika izmedju Novog i Starog zaveta upala u oči. U Starom zavetu je bog sila koja ume da bude surova i koja stvari rešava nekako više "prirodno" i "ljudski" nego "božanski". U Novom zavetu Bog je nekako dobar i pun razumevanja i ne ubija već spašava tako što žrtvuje spostvenog sina a ne tudju decu. E sad treba uzeti u obzir da je Novi zavet uobličavan i prepravljan vekovima, pa je pitanje šta je od izvornika stiglo do nas. Naravno to je kad je reč o HRIŠĆANSKOM bogu. A šta je sa drugim religijama? I one imaju neke svoje bogove i neka svoja vreovanja. Ne možemo im reći da greše, jer ne mogu ni oni nama reći da nismo upravu. Istina je za sve nas sledeća: ČOVEKU JE POTREBNO DA VERUJE U NEŠTO...U NEKU VIŠU SILU. Za nekog je to Bog, Isus, Buda, Alah, prirodne sile.... ili šta god. Ovo je naravno samo moje mišljenje. Ja sam kao devojčica najviše volela da verujem u vile, čarobnjake i čudesne svetove. I to čak i onda kada sam već znala da Deda Mraz ne postoji [sm=smiley1.gif] U stvari, kad malo bolje razmislim i sada volim da verujem u čuda, vilenjake, patuljke, Hobite, Zvezdane staze, čarobjnake i ostalo [sm=smiley36.gif] Tako mi svet dodje lepši i uzbudljiviji. [sm=smiley1.gif] U suštini ne verujem u Boga u pravoslavnom smislu. Ali volim lepe pravoslavne običaje kao što je slavljene slave, venčanje u crkvi ili recimo krštenje. Ne postim i mislim da nikada i neću. Imam ja nekog svog "boga" [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|