Anoniman -> RE: Verujete li u Boga? (18.8.2011 23:25:12)
|
Može li neko da mi objasni ovu situaciju: pre x godina bila sam sa najboljim drugom u manastiru Ostrog. Najbolji drug, koji je tada bio oženjen i čekao svoje blizance. Drug mi je vernik, ja baš i ne, i u manastiru se sticajem okolnosti sretnemo sa jednim sveštenikom koji je započeo priču sa nama i nešto je radio, ja ne znam šta, valjda nas blagosiljao, imao je onak platneni "šal" (izvinite na nepoznavanju pojmova) što ide oko vrata i tim šalom nas je pokrivao po glavi, čini mi se, i tako nas blagosiljao (nisam sigurna u detalje, davno je bilo). Elem, kada nas je pitao za prirodu našeg odnosa mi smo mu odgovorili da smo (samo) prijatelji. On nam je, ne baš prijatno rekao nešto u smislu: "manite se deco toga, to ne može biti". Drug mu je rekao učtivo da mi zaista jesmo prijatelji, na šta je on malo namrgođeno rekao da to ne može i da se zna za šta služe muškarac i žena i da tu ne može biti prijateljstva [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Izašli smo šokirani, ja dan danas ne znam šta je hteo da kaže time, eto ako neko zna nek mi kaže. I moj drug, koji zaista poštuje religiju, rekao je da mu taj sveštenik nije jasan... Da li crkva nipodaštava muško ženska prijateljstva?
|
|
|
|