Anoniman -> RE: Oznake na dnu plastične boce (10.8.2011 12:21:30)
|
Copy iz teme "Voda": IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Cmoki Све врсте флаширане воде производе се у фабрикама, а затим се носе у велике магацине – а онда их доведу у појединим продавницама да се продаје. Сами, никада не би се усудили да пијеемо воду, ако се налази толико времена, негде у нашим домовима. Сви знамо да вода за пиће и сва храна треба да се конзумира свеже. Да се преноси вода из далеко са камиона не изгледа сасвим добра идеја, посебно ако су узме и додатни фактор загађења животне средине и високе трошкове. Људе све чешче одлучују да купе флаширану воду - мислећи да не постоји боље решење. Али то решење је скупо и незгодно. Кад се одлучимо на овај корак - флаширану воду да буде део наше воде у исто време одлучимо и носити стотине тешких боца које бацамо када су празне, што само доприносе загађењу на већ прилично загађене околине око нас. Поред ове непогодности и велики трошкови које су дате за флаширану воду, не можемо бити сигурни да састав бочице је стварно доброг квалитета. IZVORNA PORUKA: *Alexx* Cmoki, šta je poenta? Ne piti flaširanu vodu? Piti česmovaču? Kupiti bokal? IZVORNA PORUKA: n i n a Rosa u balonima od po 6litara, i profiltrirana česmuša kroz "onaj" bokal IZVORNA PORUKA: Cmoki Ja sam imala problem piti vodu iz cesme i pocela sam piti flasiranu. Posle 8 meseci imala sam tegobe sa jetrom. Rekao mi doktor da je to od flasirane vode, koja sa sobom nosi otrovne supstance. Nisam znala sta raditi i jedna moja prijateljica iz Makedonije donela mi sredstvo za prociscavanje vode iz Norveske, zove se Vivatap. Preporodila sam se. Dejem je i mom detetu. Od tada nabavljam to od Makedoniju. Sredstvo je kao cajne kesice koje se stavljaju u 2 litara vode sa cesme. IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Znam sa kog izvora gradskog vodovoda pijemo vodu pa tako i koristimo iskljucivo vodu sa cesme. Voda sa tog izvora ser ne preciscava, samo se hlorise. IZVORNA PORUKA: prolece Deca piju Rosu, a mi iz bokala za prečišćavanje. Mm svoj bokal drži u frižideru, jer mu ništa nije dovoljno hladno, a ja svoj na sobnoj T IZVORNA PORUKA: Cmoki Zasto i decu ne dajete da piju sa bokala? Bolje to nego sa flase! IZVORNA PORUKA: prolece Iskreno, i ja sam se zapitala posle ovih tvojih postova. IZVORNA PORUKA: isidora88 za mateju rosu po preporuci pedijatra a mm i ja pijemo cesmovacu,ne prija nam flasirana,jedino kad smo van kuce uzmemo flasirnu vodu. ne zamaram se tim sta je stetno i koliko jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na isto IZVORNA PORUKA: prolece IZVORNA PORUKA: isidora88 jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na isto Tako i mm kaže: "Zato pijem Coca-colu, bar da uživam, a uostalom, od nečeg mora da se umre." IZVORNA PORUKA: Nedja RR Mi pijemo i rosu i sa česme, svo troje, kako kad. IZVORNA PORUKA: Lu RR Mi pijemo vodu sa vlastitog izvora, često nju i naspem u bočicu i nosim ako negdje idemo a ponekad i kupim. IZVORNA PORUKA: Cmoki U plasticnoj boci naspete? IZVORNA PORUKA: prolece Dobro, bre, Cmoki, nismo nepismene i neobrazovane. Šta se sad hvataš za plastiku kad pišemo o vodi? A to oko umiranja je šala mm na sopstveni račun i ne razumem što to tebe dotiče. IZVORNA PORUKA: isidora88 meni ovo lici na reklamu,cak je i sajt neki postavljen gde da nabavimo tu svemogucu vodu IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Cmoki U plasticnoj boci naspete? Ne, ovako [image]http://mojpas.rs/images/stories/sve-rase/fci-2/bernardinac.jpg[/image] IZVORNA PORUKA: Cmoki Svaka plasticna boca izlozena na suncu oslobadja dioksine (otrove) . Kad idete u prodavnicu i kupite vodu, dali vam kazu kada je punjena plasticna flasa i gde je cuvaju ?!?! Gde cuvate plasticnu flasu kada idete u setnju (nema frizidera tamo)? IZVORNA PORUKA: Olga RR a kolika treba da je temperatura plastike da pocne da isparava otrove IZVORNA PORUKA: Cmoki U redu, ako ne zelite da diskutiramo onada nema potrebe. Nije reklama, samo sam htela da budemo svesni za nasu zivotnu okolinu koju Vas ne zanima. Ovo je forum gde treba da iznesemo nase stavove, misljenja i razmenimo iskustva. Ovo nije to. Vas ne zanima zdrava okolina i zivot, kako onda ce Vasa deca to da svate neznam. Hvala IZVORNA PORUKA: Olga RR ja sam te lepo pitala inace ja plasticnu ambalazu recikliram a moja zaova je ekolog IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Nedja RR Mi pijemo i rosu i sa česme, svo troje, kako kad. I mi. IZVORNA PORUKA: Cmoki Za sve zainterosovane voda, koja se procisti pomocu filtera. Ima ih razne varijante. Potrazite one koje dodaju minerale, a istovremeno ciste vodu od hlora i bakterije. Ja koristim filter kesice(kao cajne) iz Norveske i sam dosta zadovoljna. Nisu skupe, nabavljam ih iz Makedoniju i jeftinije su nego li flasirana voda. IZVORNA PORUKA: Dada81 Ja pijem Zlatibor ,mada i ona ima kamenac ,uverila se kad je prokuvah sebi za čaj. Njemu dajem prokuvanu Rosu i voli je. Cmoki ,znam da želiš da nas osvestiš zbog naše dečice i stvarno sve je to u redu ,i naravno da je plastika štetna ,a mm je takođe spomenuo da nikada ne bi kupio vodu tamo u nekoj usputnoj prodavnici gde se te flaše ''prže'' na Suncu ispred te prodavnice.Znači ,važno je to skladištenje .I veruj da bih najradije volela (to sam poželela dosta puta) da živim u vremenu svoje majke ,tamo neke 1940 ,kada je SVE bilo više ekološki i zdravije.Znači ,selo ,neprskano ,sve same staklene flaše (to se i ja sećam) Sada je to prosto nemoguće! Moje dete pije iz staklene flašice ,ali znam da će kada odraste sa drugarima iz škole navratiti i kupiti sok ,koji je sada naravno 90 % dostupan u plastici. I najgore ,uopšte nije jedini . Ovo je već globalni problem koji je nemoguće ispraviti . Šta ako ja nemam uslove kupiti te filtere ,nemam nikoga u inostranstvu ,jednostavno nemam nikakve mogućnosti. Pa,šta ću sada,naravno da se borim za opstanak na ovoj zagađenoj planeti svim i svačim ,ali je nemoguće promeniti toliko toga. Izvinite na ovako dugom postu i neka mi niko ne zameri ,molim vas!
|
|
|
|