prase -> RE: Neće u auto sedalicu! (4.6.2009 11:05:19)
|
Jako je bitno da se ne dešava da se u toku vožnje beba izvadi iz auto sedišta. Mališani imaju po tom pitanju bolje pamćenje od slona - ako to učiniš jednom, onda očekuju svaki put. Mi smo jedva zakrpili moju grešku, imao je 3 meseca i bili smo na auto-putu... Neutešno je plakao, nije hteo da sisa, nije hteo da pije vode (probali na pauzama), nije hteo igračke... Stali na pumpu, on miran kao bubica i to bez da ga uzmem. Sačekamo malo, krenemo dalje... nema pumpe u sledećih pola sata... on u dreku... I na kraju je došlo dotle da pravi one pauze u plakanju i disanju sa bolnom grimasom, dakle da se zacenjuje. Ja se odsekla i uzela ga. Zaspao čim sam ga uzela i spavao do odredišta. Od tada je non-stop pokušavao da ga uzmem. Stisla sam zube i prvo sam se vozila nazad sa njim ali sam smanjivala interakciju (u smislu da mu dodajem igračke koje baci, pevam, mazim i sl.). Onda sam jednog dana prešla napred. Nije ni primetio. Mene strašno nerviraju babe/tetke/strine koje vode polemiku tipa: "Pa šta će vam to, zašto ga mučite? Ako neće onda - neće. Kako je bilo pre nego što su smislili auto sedišta? Zašto ne možete vi da povezete teta Miru, pa može Uroš u krilo...". Ne vredi sa njima se objašnjavati, ja pokušala lepo i nije išlo. Onda je jedna od njih platila tako što sam se izdrala na nju, a sada svi znaju da sam luda pa me ne diraju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|