Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (3.2.2010 21:54:09)
|
Super smeshki to je normalno, tj. vecina zdravih zena koje nisu imale neke procedure imaju duze grlice MADA zdrava zena moze da ima i ono sto bi smatrali kracim, ispod granice, a da je to sasvim normalno za nju i njeno telo. Meni su juce merili grlic i gledali ga (kazem, uvek to rade vaginalnom sondom, NE preko stomaka), i drze sondu tu neko vreme i prate ga-tako se jedino moze i uociti da li naidje kontrakcija koja skracuje grlic (sto se meni desilo pre 3 nedelje kada je onda krenuo porodjaj). Grlic je merio 2.4cm i stabilan je hvala Bogu. Mirovanje je ipak ucinilo svoje. NE uzimam nikakve lekove, samo odmaram, leskarim, skuvam nesto, stavim ves da se pere, a mm uradi sve ostalo. Snelle, serklaz obicno stave u prva tri meseca trudnoce, ako je zena ranije imala pobacaje u II trimestru ili ako misle da ce nekim razlogom do ranog otvaranja doci.....Meni se tokom kontrakcija grlic skratio sa 2.6cm na 1.5cm u roku od par minuta...ali tada sam bila 26 nedelja i od serklaza nista, samo mirovanje...
|
|
|
|