Verus
|
tanya! drago mi je da cujem dobre zavrsetke. I moja dr. kaze moze doci rano, a moze se desiti da me moraju indukovati u 41 nedelji jer beba nece napolje. I moja mala je od pocetka 4 meseca glavom na dole. Evo cak i onaj dan je bila tako, i to bas lice na dole, kako je najlakse za porod (zbog obima glave). Ludice jedne! Joj neka je ona meni luda, svaka ta teska noc, neprospavana ce mi posle svega ovoga doci kao nagrada. Sve cu to izdrzati, samo neka je tu uz mene, ziva i zdrava. I ja sam citala negde da valjda neke zene osecaju samo to zatezanje i nista drugo...rekli su mi u ponedeljak, da neke zene ne osete te trudove uopste, nego ne daj boze samo krene odjednom i za 10 tak minuta tako mala beba prakticno ispadne. Pa eto hvala bogu da sam ja to tako osecala, i to 4 dana radnije, sa tim da je intenzitet bio sve jaci i jaci, i na kraju su bili bas trudovi i u ledjima i u stomaku. Tako da ako trudnice nase, osetite ISTA sto vam je imalo sumnjivo, ili vam intuicija govori da nesto nije u redu-odmah kod doktora! Nemojte slusati sto vam neko kaze kako to nije nista, i bla bla bla, sako telo, svakak beba je prica za sebe. Eto tanya ti nisi imala bolove, ja jesam a slicna situacija....Kazi mi-sad sa drugom bebom, jer imas vec cerklaz? Vidim da si oko 10 nedelja....Meni to sad vec nisu spominjali. Kazu kasno je, a i serklaz ima svoje rizike, u smislu infekcija. Znaci mirovanje je jedini lek. A ja navikla 100 na sat, tako da mi je dosadno ali mi ne pada tesko, jer znam zasto to radim. Da moram da lezim ovako zbog sebe-nikad ne bih uspela! I dalje osecam taj pritisak i malu tezinu, kad odem do wc-a ali bolova nema. Ljubim vas sve sto mi dajete snagu, energiju i ljubav! I ko i uvek, ovde smo da delimo informacije, i ja uvek kazem: zlu ne trebalo, ali eto, ja sam pitala nasu dragu kaliopi, koja mi je rekla da to sto osecam nije normalno, i Dora isto, da to sa ledjima nije normalno, pa su me jos vise naterale da sumnjam i da zovem doktora. Shishice, cuvaj se, odmaraj, nosi pojas, INSISTIRAJ da ti lekar gleda grlic-i jos jednom: u prvoj ordinaciji su mi gledali grlic UZ preko stomaka-nije mogla jasno sve da vidim, primetila je da se otvaram iznutra, ali me je hitno poslal u bolnicu na precizniji UZ i opet radili su VAGINALNI tako se direktno vidi grlic, ceo lepo, sve sa bebinom glavom, i sve sa otvaranjima i tako su lako mogli sve da mere i da vide pravu sliku. I ako vam dr. odbija, a vama intuicija govori drugo: idite do drugog dr. ali kad nazovete recite zasto zakazujete,da vam ne bi opet neko solio pamet. Ma koliko je lekar dobar, ne moze da oseti ono sto oseti trudnica. Moja dr. mi je priznala da je mene shvatila jako ozbiljno, jer kaze inace, nikad nisam se ni na sta zalila na pregledima, a to jutro sam nazvala i rekla da sam u strasnim bolovima, da nesto nije u redu i da hocu na pregled. Samo se borite za sebe, niko drugi nece. I opet dug post sorry
|