Zemunka85 -> RE: Grlić materice u trudnoći (10.8.2012 9:15:21)
|
Paz'' te sad kako sam ja to skontala na svom primeru (iako nikada nisam bila ni uloziva, ni otvorena :-)): -> LM imas tj imam spoljasnje i unutrasnje usce tj ako ga zamislimo kao kanal, pocetak i kraj kanala gledano od spolja, ka unutra. Bitno je da se unutrasnje usce ne otvara. To je ta "tunelizacija". Kod tebe pise "UU zatvoreno". A kada si uloziva, to je to spoljasnje "otvoreno". Bitno je da mirujes, da ne bi islo dalje. Cak mislim da se serklaz ni ne stavlja za ulozivost, nego otvorenost. Tj kada je "tunel" :-) otvoren sa obe strane za prst, dva..a ne samo uloziv sa spoljasnje. Eto :-). A da l sam u pravu ili ne, pojma nemam :-). Sto se duzine tice, meni je pri manuelnom pregledu procenjivan i na 1cm, a cervikonometrijom, na istom pregledu tj merenje UZom na 3,5cm. Prividno je bio kraci, jer je beba bila nisko, pa ga gnjecila. Malo se smiri, sto vise se stedi i bice ok :-). Btw i meni je uvek grlic bio - sakroponiran (tj unazad i to je OK), gladak, konican, pokretan i neoset__ljiv bas kao i tebi, samo blago razmeksan.
|
|
|
|