Da li moze neko da mi napise broj telefona za informacije o roditeljskom dodatku. Zena se porodila u julu, resenje je dobila pre mesec i po dana i kad je otisla danas da podigne roditeljski dodatak kazu nema uplate na njeno ime...
Misha i Ljisha -> RE: Roditeljski dodatak (24.12.2018 21:39:02)
Sneza Matija Idite pravo u postansku stedionicu. Meni u posti rekli nema uplate a uplatili mi na moj stari racun od pre skoro 15 godina [sm=smiley36.gif]
I ja sam se porodila u julu. Primila roditeljski prosli mesec. Idite u banku postanske stedionice. Ne u postu. Mozda je supruga nekad imala otvoren racun u postanskoj pa joj tamo leze
Isplate sve retroaktivno, a brzina obrade predmeta najviše zavisi od referenta koji Vam zapadne..u mom slučaju se oteglo.Porođaj je bio početkom avgusta, isplata rd u decembru (i to uz moju urgenciju). Zovite Sekretarijat i tražite da provere predmet na osnovu matičnog broja ako nema sms duže od 3 meseca..
Maraj, ja bih rekla da je ovo poput naknade plate za nas zaposlene. Samo sto se kao sto vidis odnosi na porodilje koje su nezaposlene ili preduzetnice, a imale su zaradu 18/24 meseca pre rodjenja deteta
Misha i Ljisha -> RE: Roditeljski dodatak (17.1.2019 19:27:49)
ovog meseca isplata roditeljskog je 19.01.
taman da zalegne za rodj ako mi zafali [sm=smiley36.gif]
Koliko vam leze roditeljski po novom? Navodno kazu da je 10 000 mesecno za 2.dete Vidim da leze 9950 din. Nije mi za 50 din al hocu da znam, jel.to posta uzima 50 din mesecno ?
Misha i Ljisha -> RE: Roditeljski dodatak (18.1.2019 16:02:15)
Prvi mesec dobices 4.900,00 za PDV (samo ta jedna uplata posto nema vise povracaja za pdv) i svakog meseca po 10.000,00. Ja sam peimila za 2 meseca 20.000,00 + 4.900,00.
Ako si nekad imala otvoren racun u postanskoj stedionici (kao ja od pre 10 godina) mozes da podignes u posti ali tada moras znati da im kazes broj racuna.