bea83 -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (5.1.2012 16:05:16)
|
Sanchy, prokrvarila sam odmah nakon uradjene bete 4+2 nedelje, prvo rozikasto a onda braonkasto, odmah su me stavili na najjaču dozu utrogestana 3x1 i injekcije progesterona i strogo mirovanje (imala sam i prethodni spontani pobačaj pa je moja doktorka bila dodatno obazriva). I pored sve te terapije curkala sam dobrih mesec dana. Injekcije i mirovanje su mi ukinuli u 12 nedelji, nakon dabl testa, a utrogesten sam nastavila do 16 nedelje 2x1. Onda su mi se nakon 4 nedelje javili bolovi za koje smo utvrdili da su od peska i ciste u bubregu koje je prouzrokovao bebin niski položaj pa su me vratili na mirovanje(mada ne tako strogo), ubacili mi pojas i vratili utrogestan 2x1. Medjutim u 25 nedelji sam opet prokrvarila i to crveno, konstatovali su da je pukao neki kapilar i povećali mi utrogestan na 2x1 ali onaj od 200mg. Hteli su da me drže na njemu samo do 32 nedelje ali pošto mi je grlić mekan i uloživ ostaviće me na terapiji do kraja, verovatno do 38 nedelje, ako izdržim dotle[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Izvini što te udavih....Sve u svemu Utrogestan i ja se družimo skoro od prvog dana sa pauzom od par nedelja...
|
|
|
|