Verus -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (13.2.2010 2:09:14)
|
Unica, jedna dr. me je pitala da li osecam pritisak-ja pitam kako bi se "osecalo" kaze vaginalno, uopste nije tako, osecas kao da ce ti stomak puci, kao da je koza premala-veoma slicno onim laznim kontrakcijama, al je razliku tesko prepoznati....ako ne odmorim, pretvore mi se u prave, menstrualne kontrakcije.... IZVORNA PORUKA: Unica IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja sam uzimala progesteron u prvih 13 nedelja, ali vaginalno, 2 puta na dan po 150 mg (total 300mg na dan). On nije mnogo efektivan posle, jer placenta preuzima stvaranje progesterona... Sto se tice ocuvanja trudnoce kasnije-nista bolje od mirovanja, cak ni serklaz ne pomaze u kasnijoj trudnoci, i on se mora uraditi u prvo trimestru. Tako da sada mirujem, doziram koliko se osecam da mogu da uradim, a kada osetim PRITISAK u stomaku, kao da ce puci, znam da je previse i legnem na levu stranu stomaka, opustim se i tako... to me stalno Dr pita jel osecam a ja curka nemam pojma jel to osecam... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|