Anoniman -> Šta kad beba nije maza? (27.7.2011 13:09:12)
|
Moja devojčica je harambaša. Ne voli nežnost ni maženje i ne pamtim kada se zadnji put ušuškala pored mene ili svoga tate i da smo se mazili sa njom, grlili je ili slično. Jednostavno ne dozvoljava. Kada legnem pored nje ona se automatski pomera, ustaje i traži sebi prostora zauzimajući drugo mesto na krvetu. Kada je kod nekog u rukama ona insistira na odstojanju, gura rukicama onog ko je drži i možeš da je pridržavaš samo za nogice, zagrljaj ili oslonac nje na nas ne dolzi u obzir. Pri tomese stalno vrti, vrpolji radoznalo i zvera na sve strane, nemirno. Najlepše se igra sama, kada joj se mi primaknemo sa nekom igračkom ili sa voljom da se poigramo sa njom - nije baš oduševljena. Nekako, sva je samostalna i odbija bliskost, ni sama ne znam kako to da opišem. Baš je nekako gruba i to počinje jako da mi smeta i da me rastužuje. Nikada nikog nije zagrlila, možda jedino par puta moju mamu ali i to je nekako bilo...slučajno. Kada se rasplače, rastuži doziva me "mamaaaa", i smiruje se u mom naručju, smeje mi se kada me vidi, kada se probudi i ja uđem u sobu ciči od sreće, ali da se mazi, ušuškava kod nas, ili radi sve one bebeće umiljate stvari . nema šanse. Da li je to faza ili su neka deca jednostavno takva i treba se pomiriti sa tim?
|
|
|
|