RE: Lazanje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


MimaKos -> RE: Lazanje (11.7.2019 9:22:09)

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?





flamingos -> RE: Lazanje (11.7.2019 9:23:42)



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


Ja kuvam kore





doramar11 -> RE: Lazanje (11.7.2019 10:01:44)

Ja ne kuvam.




MimaKos -> RE: Lazanje (11.7.2019 10:39:02)

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde





flamingos -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:02:04)



IZVORNA PORUKA: MimaKos

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


Tvrde su,bolje je kad se skuvaju





MimaKos -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:02:39)

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike





doramar11 -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:17:29)

Ovde bre sve neki majstori za lazanje, sve u finese idete :)




flamingos -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:17:37)



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


Nisam ih probala ni ja





MimaKos -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:18:12)

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati





flamingos -> RE: Lazanje (11.7.2019 11:20:37)



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


Probaj,pa javi





mama ivane -> RE: Lazanje (11.7.2019 13:42:50)

LAZANJA SA POVRĆEM

Sastojci:

• 1 pakovanje kora za lazanje (500 g)
• 1 glavica crnog luka
• 3 paprike babure
• 1 veća šargarepa
• 300 g šampinjona
• 1 veća tikvica
• bešamel sos (recept ispod)
• kačkavalj za rendanje
• začini (so, biber, sveži ruzmarin)

Svo povrće iseći na kockice.
U tiganj sipati par kašikica ulja i dodati crni luk i šargarepu i kratko dinstati.
Kada su luk i šargarepa malo omekšali, dodati papriku i šampinjone*.Kada je voda koju puste šampinjoni isparila, dodati tikvice, njima treba najmanje vremena da omekšaju. Dinastati još par minuta pazeći da se tikvice ne raskuvaju.Povrće probajte pa začinite* po ukusu.

Sastojci za bešamel sos:

• 1l mleka
• 5 kašika brašna
• 50 g maslaca
• so po ukusu
• 2 kašikice ulja

Bešamlel sos spremiti neposredno pred ređanje lazanje. Ako ga spremite ranije i ostavite da čeka, po površini će se uhvatiti korica.

U šerpicu sipati 2 kašikice ulja i staviti maslac da se otopi.
Kada se maslac otopio, dodati 5 kašika brašna, mešati žicom i kada brašno dobije boju, sipati mleko i dodati so.
Kuvati sos*** dok se ne zgusne.

Kore spremiti po uputstvu sa pakovanja ili na način koji Vam odgovara,tj. kore se mogu kuvati ili se mogu koristiti sirove. Ako kore ne kuvate, pravite malo ređi fil, tj. ostavite malo tečnosti u filu od povrća, kako bi kore imale šta da upiju i omekšaju.

Upaliti rernu na 180° C i preći na sastavljanje lazanje.

Sastavljanje:

Na dno vatrostalne posude sipati malo bešamela, da pokrije dno kako se kore ne bi zalepile. Staviti red kora, sipati malo bešamela, rasporediti deo povrća, opet bešamel, pokriti korama. I tako dok ne ponestane materijala. Završiti sa redom kora i preostalim bešamelom. Preko bešamela narendati kačkavalj. Sir se može rendati i preko svakog reda povrća.

Lazanju staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju po površini , a fil se fino ukrčka.




Ana RR -> RE: Lazanje (11.7.2019 14:15:56)


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.




flamingos -> RE: Lazanje (11.7.2019 15:49:16)

Super ti je recept





MimaKos -> RE: Lazanje (11.7.2019 16:20:08)



IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.
eto, kupujem.sledeci put, da isprobam





branki* -> RE: Lazanje (4.10.2019 18:59:39)

od kad se kanim, da pravim,nikako da stignem.ne pamti,m kad sam jela zadnji put u domacoj varijanti.mozda u srednjoj skoli.ja ih nisam nikad pravila,uvek jedem u restoranu,ali mastam da napravim,i to da bude domacinski onako.




pari -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:42:08)

Ja ću probati danas da ih napravim ali sa makaronama jer nemam testo za lazanje,a ne ide mi se u radnju zbog toga.  

Razmišljam da li da pravim bešamel ili umesto njega da kombinujem jaja i pavlaku...kao zdravije,nemam pojma :)




branki* -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:44:56)

Mogu i da se umese kore za lazanje. Ja nisam, doduse. Nemoj pavlaku i jaja. Pravi besamel. Ono vec modifikujes makaronama.Ako promeni i to, nece biti lazanje, nego neko drugo jelo. 




Ivanka 75 -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:47:32)

Sto mi dadoste ideju..... Moze sa palacincima, sa makaronama, cak i sa korama za pitu. Ja imam kore za pitu iz Belu Palanku (čitati po niški 😊) a one su mnooooogo debele, dusu dale za lazanje.






jess021 -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:51:11)

Besamel, Pari.


Iako su meni lazanje najbolje kad se naprave uvece, pa u frizider, pa sutra da se ispeku 




branki* -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:52:22)

Gde inace kupujete kore za lazanje? 




pari -> RE: Lazanje (2.4.2020 9:59:22)

A imam i ovaj recept 


Lazanje na drugačiji način




IvanaSK RR -> RE: Lazanje (2.4.2020 10:07:56)

Branki,u Maxiju,Idei,Rodi...u vecim marketima.




branki* -> RE: Lazanje (2.4.2020 10:15:53)

Hvala, ivana. Ja sve da pravim, ali hocu da pravim bas onako po receptu i nikako.Pari, javljaj kako ispadne. 




pari -> RE: Lazanje (2.4.2020 10:19:40)

Je l pecete poklopljeno pa na kraju otklopljeno?

Gornji sloj samo besamel i sir?




IvanaSK RR -> RE: Lazanje (2.4.2020 10:19:46)



[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2045176-1816.png[/img]

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2045176-468.png[/img]
Ja uglavnom koristim ove.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>