Brand new mama -> RE: Moderne metode odgoja (26.7.2011 17:17:04)
|
Uh,ja se danas osjecam kao jako losa majka...u stvari,kao sto to obicno biva u stvarnom svjetu-iskoci nesto na prugu i zezne cijelu kompoziciju. Meni bi bio ideal da odgajam klince po metodi skole summerhill,ali realno mislim da ogranicavam svog klinca i previse. da neko broji koliko puta mu kazem ne,mislim da bi flipnuo. Ali,da se vratim temi-OK,mozda se moze reci da su danasnji klinci "neodojeni",ali(onavljam se vec) to je zbogtoga sto mi nemamo strpljenja da ih odgajamo.Ako govorimo o tradicionalnom ponasanju-kako su odgojeni oni koji imaju sad 40-50 i nece da ustanu trudnici ili babi.Ili nece da puste nikog u redu,ili nece da pomognu ako nekom pozli? Ova metoda Montesori bi trebala da bude sjajna,ali je problem sto vaspitac treba da bude uzor. Kao sto i roditelj treba da bude uzor. A za metodu Tigers mom,nemam rijeci,gledala sam reportazu i zgrozila se.Mislim da dovodi upravo kao sto su rekle Verus i Vukosava,do toga da tde osobe,kad nema velikog boss-a,vise ne znaju sta da rade,jer se od njih nikad nije trazilo da misle. Ali,sa druge strane nisam ni za to da se dijete u svakom slucaju podrzava-sad cu ovo-bravo,mamino dete,moze,...e,vise necu-hocu ovo.i ponovo bravo sine,ajde tako...I na kraju imas nekog ko nista nije zavrsio,a poceo hiljadu stvari
|
|
|
|