RE: Humus / hummus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Bebilina -> RE: Humus / hummus (28.6.2012 22:08:08)

E a da otvorimo temu "Arapska kuhinja" pa ce ovo biti obuhvaceno? Doduse dosta se tu preplice sa Izraelskom, Indijskom itd, al generalno ne bi trebalo da nekom smeta ako je sve u jednom.

Tahini moze i da se napravi, ali puno je to utroska struje ako se pravi pomalo, ako nije recimo za proslavu neku... A onaj iz zdrave hrane duze traje no svezi. To je samo susam pecen u rerni i izmiksan sa maslinovim uljem. Odnos je jedna mera maslinovog na tri mere susama, susam se pece na max temp 10-ak min uz stalno mesanje dok ne porumeni i onda ostavi da se ohladi pa miksa sa uljem.

E stavicu i recept za moj omiljeni naan- sa belim lukom i korijanderom. A dete mi voli indijski, peshwari sa suvim grozdjem. [sm=smiley1.gif]




PoisonEve -> RE: Humus / hummus (30.6.2012 22:41:04)

Napravila sam humus[sm=bravo.gif] Dopada mi se mada je dosta jak i kalorican.
Tahini sam sama napravilaČ ispekla sam susam i pomesala sa obicnim uljem i izmiksala u blenderu.
E sad ja nisam stavila beli luk i stavila sam sigurno vise od tri kasike maslinovog ulja. Mleveni kumin nisam nasla i stavila sam sok od 1 limuna. Mm je krenuo da pere sudove pa je bacio vodu u kojoj su se kuvale leblebije pa nisam mogla da dodam jos nego sam sipala jos ulja.
Jako fino.
Deo leblebija sam zamrzla[sm=smiley1.gif]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (30.6.2012 22:52:37)

Poison Eve [sm=bravo.gif] Probaj ga jednom obavezno sa belim lukom, on mu daje car [sm=smiley1.gif] I ulje- mozda ti je bilo extra devicansko, tamno pa je bio malo jaci. Mogla si samo obicne vode dodati, nije morala od leblebija. [sm=smiley1.gif]

Ja pekla veceras naan sa kuminom jer smo toliko pisale onaj dan da mi se odonda jeo [sm=smiley36.gif] A mm me kao usput zapitkivao kako pravim peshwari, sve izokola, pa priznao da mu se taj jede, da napravimO [sm=smiley36.gif]




PoisonEve -> RE: Humus / hummus (30.6.2012 23:34:47)

Bebilina, sad sam bas dodala malo vode, ma preukusno je[sm=bravo.gif] Beli luk nisam stavljala jer jos dojim bebu pa da ne pokvari ukus mleka.
Mislim da cu i ja ujutru da pravim naan[sm=smiley36.gif]
A sta je peshwari?




PoisonEve -> RE: Humus / hummus (2.7.2012 11:23:11)

Napravih i naan juce, super je[sm=bravo.gif]




Natalie018 -> RE: Humus / hummus (24.8.2012 16:42:54)

Planiram da pravim humus, pa me interesuje da li moze da se koristi brasno od leblebija (tj. leblebije koje su vec prethodno samlevene), i kolika bi mi mera trebala, i u koliko vode da skuvam?




viking -> RE: Humus / hummus (24.8.2012 17:46:32)

Iskreno, nemam pojma. Do ovog trenutka nisam ni znala da postoji brasno od leblebija...




Anoniman -> RE: Humus / hummus (20.12.2012 13:27:52)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

E sad ja nisam stavila beli luk i stavila sam sigurno vise od tri kasike maslinovog ulja. Mleveni kumin nisam nasla i stavila sam sok od 1 limuna.


bas sam htela da pitam da li moze bez belog luka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Verovatno cu praviti jer sam se navadila na leblebije (supu) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (21.12.2012 0:29:48)


IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Bebilina, sad sam bas dodala malo vode, ma preukusno je[sm=bravo.gif] Beli luk nisam stavljala jer jos dojim bebu pa da ne pokvari ukus mleka.
Mislim da cu i ja ujutru da pravim naan[sm=smiley36.gif]
A sta je peshwari?

PE izvini, tek sad vidim ovo... Peshwari je onaj slatkasti naan sa suvim grozdjem. [sm=smiley1.gif]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (21.12.2012 0:32:33)


IZVORNA PORUKA: Natalie018

Planiram da pravim humus, pa me interesuje da li moze da se koristi brasno od leblebija (tj. leblebije koje su vec prethodno samlevene), i kolika bi mi mera trebala, i u koliko vode da skuvam?

Natalie nece biti dobar od brasna, treba ti zrnastija struktura, od brasna ce biti previse "zbijen" ako znate sta hocu da kazem, posto en mogu da nadjem rec [sm=smiley1.gif]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (21.12.2012 0:35:04)

Ja dojim a beli luk tamanim za medalju [sm=smiley36.gif] Sinku izgleda nista od ukusa ne smeta, samo dok mu je sise [sm=jezicek.gif]




viking -> RE: Humus / hummus (14.3.2013 23:26:01)

Kupila sam pre neki dan kupovni humus, sa belim lukom, odmah sam ga bacila, uopšte mi ne sviđa. Home made je zakon.




gabrijelaaa -> RE: Humus / hummus (13.6.2013 12:53:16)

mmmm njami njami ovo moram obavezno da probam..




viking -> RE: Humus / hummus (13.6.2013 13:11:59)

Videla sam pre neki dan u Merkatoru da imaju već kuvane leblebije u konzervi, mislim da to dosta štedi vreme :)




snovi -> RE: Humus / hummus (28.9.2013 18:26:58)

Super recept [sm=bravo.gif]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (28.9.2013 19:45:43)


IZVORNA PORUKA: viking RR
Videla sam pre neki dan u Merkatoru da imaju već kuvane leblebije u konzervi, mislim da to dosta štedi vreme :)

Da, izbegavam konzerve, ali kad ne stignem da potopim i skuvam onda ovo spasava [sm=bravo.gif]




Bebilina -> RE: Humus / hummus (28.9.2013 19:48:05)


IZVORNA PORUKA: viking RR
Kupila sam pre neki dan kupovni humus, sa belim lukom, odmah sam ga bacila, uopšte mi ne sviđa. Home made je zakon.

Moja drugarica je Libanka, pravi domaci humus i salje na prodaju u lokalnu radnju. Ljudi su blesavi za njim, uvek se do 11h rasproda [sm=bravo.gif]




vukosava -> RE: Humus / hummus (28.9.2013 23:40:36)

Na jugu SAD plantaze duvana sad polako prelaze u plantaze leblebija zbg velike popularnosti hamas-a (da izgovorim po americki, nesot mi humus ipak zvuci kao vrsta zemljista).

Skuvas leblebije, izmutis ih ko pire, dodas tahini, maslinovo ulje, limuna, soli i belog luka i eto ti ga...




milicicak -> RE: Humus / hummus (2.9.2015 19:23:04)

Upravo ga pravim a AnaRR je pitala kako pa da zapisem :)
Prvo Tahini:
100g susama isprzim na teflonu da porumeni. Savet, nemojte sve odjednom, lakse je iz nekoliko puta, brzo zagori pa nije lep. Mora da se stalno mesa i nakon zavrsetka przenja ga prospem na hladan tanjir da se sto pre ohladi.
Sameljem u pastu u baby buletu i gotov je :) ne dodajem maslinovo ulje jer se kada je posuda u kojoj miksate puna vrlo brzo i lako pretvori u pastu. Ako ga pravite u obicnom secku onda bi trebalo dodati malo maslinovog ulja.
500g leblebija potopim da odstoje preko noci pa sutradan prospem vodu i skuvam u novoj.
Procedim, pa u secka dodam tahini, cen belog luka, 2 kasike maslinovog ulja, sok od pola limuna i soli po ukusu pa miksam dok se ne dobije glatka pasta. Kolicinu belog luka, limuna i soli mozete prilagoditi po svom ukusu i naravno dodati zacine po zelji. Ja nekad odvijim deo pa dodam persun ili alevu papriku i jos malo izblendam.
Najvise ga volimo na tost hlebu sa parcetom slanine i paradajzom.




Ana RR -> RE: Humus / hummus (2.9.2015 20:33:40)

Mmmm [sm=smiley1.gif]

Ne znam koliko je moj blender dobar za pravljenje humusa ali vredi probati. U kanadi smo probali razne kombinacije, mada je tamo hrana ili ljuta ili slatka, čudno skroz.

I mi volimo sa tostiranim hlebom ili tortiljama, slanim krekerima.. i sa ovim




branki* -> RE: Humus / hummus (28.11.2015 22:02:12)

Ja ovo nikad jela nisam.cak sam mislila da se to ne pravi,nego kupuje gotovo[sm=smiley36.gif]
Znaci,pravi se i dodje mu kao neki namaz,je li?kakav ukus ima?sa cim se jede?mazete ga na hleb ili?




Sanjica26 RR -> RE: Humus / hummus (28.11.2015 22:07:42)

Ovo jr super za post. Pravim prvom prilikom.




milicicak -> RE: Humus / hummus (28.11.2015 22:11:58)

Branki, ja sam humus mazem na hleb uz pecenicu, slaninu, nesto trece :) to nam je do skoro bilo umesto putera :) a super je i da se namaze na tortilju pa sa mesom i gomilom povrca :)




branki* -> RE: Humus / hummus (28.11.2015 22:17:38)

Dopada mi se ovako kad citam[sm=smiley1.gif]mogla bih da probam i da napravbim kad dodjem kuci.




Ana RR -> RE: Humus / hummus (28.11.2015 22:40:43)

Mmmm, humus [sm=smiley1.gif] uz flatbread ili krekere, njami, njami [sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>