Verus
|
uklonis dete iz radnje: na prvo njarenje i pustis ga da se izvristi, iznjari, u autu ili gde god. I pravac kuci. Jeste da ti zezne dan i sve, ali to ce u raditi 3 puta, i skontati da nema toga. Ma nema zlatnog pravila, svako dete je drugacije. Vec sam pisala da sam ja ovo jednom uradila mama u Bazaru kao dete, i mama nije sirota znala sta da radi, i prodavaci prisla i rekla (a ja se njarim i valjam po podu), sram te bilo odmah da si ustala!!! Odvescu te u podrum gde su lavovi za tako bezobraznu decu pa ces da vidis! Nikad vise nisam to nigde uradila. Nacin se mora naci, nema tu cile mile. Ali ne mislim da je batina odgovor na sve, ne. Zaboravljate jednu stvar: MNOGO DECE je u Srbiji, Bosni itd na nasim prostorima, ne lupano po dupetu, nego mlaceno, po glavi, licu gde god. E to je zlostavljanje deteta i takav roditelj treba da bude kaznjen i da se zapita jel normalan. Bila sam svedok situacije gde je moja drugarica sa kojom sam odrasla (ja dosla iz SAD u posetu i na kafu), zgrabila svoje dete za kosu (mali je imao oko 9 godina), bacila ga na pod, odvukla u sobu, i ne znam sta mu je sve tamo radila ali je vristao do besvesti. Ja sam sedela u soku. U soku. Srce mi je puklo na pola. Puno dece je maltretirano i tretirano kao da su stvari. Mrs tamo p. ti m., sta ti znas glupane jedan! I slicne recenice. Culi ste ih svi na ulici u autobusu itd. Mislim da je TO razlog sto je doslo do toga da se i razmislja o ovom zakonu,. Komsije sve znaju, a svi cute ko p.. niko ne bi nista prijavio nego ce cutati i znati da je neko dete fizicki zlostavljano. Sexualno zlostavljanje. Puna ih je Srbija. Svi cute. BOze moj, MI TO ne radimo. Mi smo bolji od zapada i boziji narod. Aha, malo sutra. Ja smatram da nekoj deci treba batina da nauce. Ali po guzici, ne policu, ne po glavi, po guzici i u sobu. Kazna bilo koje vrste koja ce uticati na dete, a to STA ce da uspe treba da zna roditelj koji to dete poznaje vrlo dobro. I opet: dobrodosli u vesternizaciju Srbije IZVORNA PORUKA: BubaMira Zamislite sad situaciju, vi u Merkatoru, popnete se na sprat sa igračkama, dete odmah uleti u radnju i uhvati se za 5-6 igračaka, uz ono "mama, kupi mi". i ti mu lepo kažeš "ljubavi, mama nema sada novaca, kupićemo sutra". Dete opet "ali kupi miiiii". Opet vi "srećo, ne možemo sada kupiti, kupićemo sutra, evo obećava ti mama". Dete: "ali ja želim saaaaaaaaaaaaaaad, buaaaa..." Grlite dete uz reči "ljubavi mamina, nemoj plakati, dobićeš igračku sutra". Dete se baca na pod, uz histeriju "hoooćuu igračkuuuuu, aaaaaaa (vrisak)". Dižete dete, ono se opet baca na pod, vrišti, udara se. I to traje....i trajeeee... Šta ćete učiniti dalje? 1) Natezati se sa detetom do besvesti 2) Hitno pozvati muža da donese poslednji novac iz kuće da se igračka kupi 3) Podviknuti na dete 4) ......................... dopišite. Jako me zanima šta se radi u ovakvim situacijama? I šta zakon kaže, šta uraditi?
|