prase -> RE: mleko (11.12.2008 12:36:11)
|
Ja mleko ne volim. Kao i za sve drugo što ne volim, to ne znači da ne mogu da ga pijem, mogu - ali mi ne prija. Nikada mi se ne pije, osim u kafi [sm=smiley36.gif] Doduše, određenu količinu mleka konzumiram uz razne pahuljice i musli koje obožavam i nisu mi iste sa jogurtom... a od jogurta se i ovako i onako razvaljujem, popijem bar litar dnevno a često i više. Moj brat, sa druge strane, mleko ne može ni da pogleda a kamo li da popije. Zato što nikada nije morao. Mi smo boravili određeno vreme svake godine sa tetkom, imali smo kuću na moru pa su se odrasli smenjivali prema godišnjim odmorima a sva deca su bila tu celo leto. Tetkina deca su pila mleko bez pogovora, pa smo morali i mi. Jeste da mi se povraćalo, jeste da preferiram hladno u odnosu na toplo, ali kad se mora - mora se. Ko neće, ne ide na plažu. Tek mnoooogo litara mleka kasnije sam primetila da je mleko u šolji moga brata braon boje. Pitam ja njega šta on to pije, kad on reče: "Mleko sa čokoladom". Odakle njemu čokolada u mleku, pitam ja. "Stavila mi tetka. Uvek mi stavi". Ja, zapanjena, odem kod tetke i pitam što njemu stavlja čokoladu u mleko, a ona će: "Pa mukica mala, drugačije neće da pije, a treba mu - to je zdravo". Rekoh da ni ja ne volim mleko bez čokolade... ali ja sam pucala od zdravlja i sa mnom je imala živaca da se preganja... Znala sam da je moj brat tetkin ljubimac, ali daaaaaaaaaaj ovo je bila poslednja kap (čokoladnog) mleka u čaši. Dete kao dete, taj ceo dan sam bila ljuta, a sledeći put sam popila svoje gadno toplo mleko bez pitanja...
|
|
|
|