prase -> RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž? (11.3.2009 14:43:09)
|
Mi nekako guramo za sada, mm obavlja sve spoljne poslove - račune, nabavke, servisi, odnošenje i donošenje stvari... a ja sve kod kuće (dobro, skoro sve, nisam ni ja supermen). Znam da nema šanse da održim ovaj tempo kada se vratim na posao, jer bukvalno svaki dan mora nešto da se čisti, usisavam svaki dan i brišem podove - a opet moje kose ima svuda, vala ću se ošišati na ćelavo pa se bar neće videti toliko [sm=smiley29.gif] Sudova nema mnogo, to pranje sudova i ne računam u posao, to sam radila i dok smo živeli kod mame - e to je bilo pranje sudova! Mrzim što imam neko izdrndano kupatilo i moram da ga ribam bar svaki drugi dan da ne bi izgledalo prljavo i jadno... Možda će se deo problema rešiti kada pređemo u neki drugi (veći) stan, jer neće valjda u cipelama više ljudi ići u kuhinju (tu nam sede gosti kada Uroš spava) i kupatilo - uvek se nešto prospe pa se lepo razgazi a sutra prase krpu u ruke... Elem, da prekinem da kukam o tome kako je sada, mislim da ću morati da angažujem pomoć kada se vratim na posao ali ne mogu ni da procenim koliko će to da košta ni kakva će žena biti. Sada je "in" da se žene angažuju preko agencija, agencije drpaju procenat a žene su... onakve kakve im se dozvoli da budu. Moja mama je angažovala neku ženu, ja sam rekla da ću ja da plaćam samo da mi ne kuka da moram ODMAH da uradim ovo i ono kad dođem sa posla. Prvi put se razbila od posla, valjda da ostavi utisak. Drugi put joj je mama malo pomagala, mrzelo je da sedi i besposličari dok žena radi, a nije joj se dalo da je ostavi samu u stanu zbog psa kojeg se ova bojala. Treći put je žena došla sa pričom da joj nije nešto dobro i radila tek po malo. Četvrti put je došla kasnije a otišla ranije... i taj trend se nastavio. Ja sam na kraju udarila zabranu da ta žena više dolazi, kada sam videla koliko manje radi od mame i kako njoj mama servira kafe, doručak, ručak i još nam podigla cenu?! Uh, nisam ni sama sebi jasna sa ovim tekstom koji sam napisala, nekako je nabacano, ali čeka me puno posla u kući pa nemam vremena za recenziju [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|