Verus -> Jogurt palacinke (20.6.2011 18:22:17)
|
Jogurt palacinke 1 jaje 250ml jogurta 1 kasika ulja 250g brasna (ili vise po potrebi da se napravi gusta smesa) 1 kasicica praska za pecivo 1/2 kasicice sode bikarbone 1/2 kasicice soli 1 kasicica cimeta oko 2 1/2 supene kasike meda ** u testo staviti 1 kasiku meda, a ostalu 1 1/2 iskoristiti za prelivanje pecenih palacinaka. Probala sam da prepolovim kolicinu brasna, i bude dobro, ALI se mora peci na jako tihoj vatri i pazljivo okretati. Kalorija: 265 kal za 2 palacinke, prelivene medom i seckanom jabukom. Mikserom izmesati jogurt, jaje, ulje i 1 kasiku meda. Ovome dodati cimet, so, malo secera, prasak za pecivo, sodu bikarbonu. Suvu smesu dodavati u jogurt smesu i mesati dok se ne dobije gusta smesa (kao za americke palacinke). Peci na malo ulja. Moze se servirati sa rendanom ili seckanom jabukom i preliti medom. Ja sam pravila duplu meru, tako da sam u jogurt dodala i cimet, so, secer i ostalo, i onda samo brasno dodavala dok nisam dobila gustinu. Dodala sam i 1 vanilin secer na duplu meru. E sad, ovde se to zove plain yogurt, ne znam da li je to slicno kiselom mleku ili obicnom jogurtu za piti. Mami sam danas davala recept pa je rekla da ce probati obe opcije.
|
|
|
|