Anoniman -> RE: Žalba na odbijenicu vrtića (29.5.2009 12:34:12)
|
Ma piše tamo... čekaj::: Докази: - Лекарско уверење (потврду родитељ добија на шалтеру уз пријаву или преузима са сајта и оверава код педијатра).
- Извод из матичне књиге рођених за сву децу у породици (може и фотокопија извода, без обзира на датум издавања извода).
- Потврде за оба родитеља да су у радном односу (потврде морају бити званичне, тј. са јасно истакнутим називом радне организације, печатом, датумом издавања потврде и потписом одговорног лица, без примања - односи се на запослене и доо, за власнике фотокопија решења о упису у регистар).
- За треће и четврто дете из породице са више деце (фотокопије извода за сво троје, односно четворо деце).
- Решење о инвалидности I категорије родитеља (фотокопија решења).
- Решење центра за социјални рад о потреби за збрињавањем детета у предшколску установу (фотокопија решења).
- Уговор о подстанарству или оверену изјаву са два сведока (уговор мора бити оверен и важећи, изјава о подстанарству мора да садржи податак о адреси становања свих чланова породице на поменутој адреси, као и реч подстанар, да буде оверена у градској кући или суду, а за приградска насеља у месној канцеларији и не старија од 6 месеци).
- Доказ да је родитељ самохран (фотокопија пресуде о разводу брака, извод из матичне књиге умрлих за брачног друга, за ванбрачну заједницу потврда о поверавању детета једном од родитеља из суда, или фотокопија поднетог захтева за поверавање, а за неутврћено очинство родитеља није потребан доказ).
Znači, prve tri stavke su obavezne, a ovo ko ima treba da preda, ali meni nije palo na pamet da ako sam podstanar da ... mislim, nije mi palo na pamet da falsifikujem dokumentaciju. A ne traže ni visinu prihoda, niti je imovinsko stanje obavezna stavka. Niti mi je logično da je bitnije dal si podstanar a ne da li su oba roditelja zaposlena.
|
|
|
|