RE: Morbilli (male boginje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

Azra_ -> RE: Morbilli (male boginje) (23.4.2015 2:09:05)

I ja sam jako kivna na roditelje koji odbijaju vakcinaciju dece. Ok, svako može da radi šta želi, svako ima svoj stav-to stoji. Ali, evo do čega nas dovode! No, da ne mašimo temu...

mali_mis -> RE: Morbilli (male boginje) (23.4.2015 7:30:32)

Mod [sm=smiley31.gif] Ako Nikolica nema alergiju na juzno voce, jacaj mu organizam sa kivijem, citrusima.
Samo da ga ne zakace.

daca77 -> RE: Morbilli (male boginje) (23.4.2015 7:49:23)

Uh...Mod, bas bez veze...nadam se da je bar malo ojacao imunitet, nakon poslednjeg virusa...
Iskreno, vise mi je muka silnih virusa...ne moze covek da normalno proset_a gradom, parkom i tamo gde ima dosta ljudi a da ne vreba neko cudo.
Svoju sestru i sestricine nisam videla vec par meseci...prvo respiratorni virus, jednu a onda i drugu hvatao, pa varicela stariju, sada i mladju i ja ne znam da li cemo se videti uskoro.

choopa choops -> RE: Morbilli (male boginje) (23.4.2015 21:33:26)

Mod držim fige da vas nisu zakačile [sm=smiley31.gif]

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (23.4.2015 23:29:54)

Videćemo ovih dana šta će biti. Reče mi drugarica danas da su im u bolnici rekli da je još pre mesec ili dva u nišu proglašena epidemija Morbilama ali se nije iznosilo javno da se ne stvara panika! [sm=zmeden.gif][sm=zz_banghead.gif] Kakva smo kretenska država! Još ispade da je Una dobila boginje u Domu zdravlja, čekajući da je primi dr kad je imala grip!

Ivanka 75 -> RE: Morbilli (male boginje) (24.4.2015 0:40:05)

Mod, tako je dete dobilo Varicele, isao u dom zdravlja zbog prehlade i zakacio boginje.
Zato ja u DZ vodim dete rano ujutru, uvek budemo prvi na redu [sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (24.4.2015 9:28:30)

e zato ja od sada vodim decu kod Spomenke i ne boli me glava! Kad su za NG bili bolesni doktorka u DZ nije radila, bila na odmoru! Sad su bili bolesni za Uskrs, opet dr nije tu na odmoru je! Sad će Nikola sto posto da dobije boginje za 1. maj! [sm=smiley13.gif]

jovicaa -> RE: Morbilli (male boginje) (25.4.2015 0:43:12)

modesti da li je ta devojcica vakcinisana, koja je dobila morbile?

dejana007 -> RE: Morbilli (male boginje) (27.4.2015 22:16:47)

cula sam da je akrivna bolnicka epidemija u klinickom centru. kad sam dete vodila na kontrolu u domu zdravlja doktorka mi je rekla da nije imala ni jedan slucaj morbila

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (6.5.2015 11:29:40)

IZVORNA PORUKA: jovicaa
modesti da li je ta devojcica vakcinisana, koja je dobila morbile?

Moram da razočaram sve pobornike teorije zavere u vezi MMR vakcine - dete NIJE primilo MMR ! Zato ih je i dobila! I to u Domu Zdravlja! Tamo ih nisu ni stavili u karantin dok su čekali dr, već su im rekli da sačekaju napolju pa će ih pozvati kad dr bude slobodna! Njihova dr nije bila sigurna da su morbile pa je onda pozvala kolegenicu da pogleda dete i potvrdi da i ona sumnja na morbile. Poslali su ih odmah na kliniku i priču dalje znate.

Una ih je srećom dobro podnela. Temeperaturu je imala dva dana. Prvi dan do 39, a drugi dan do 38. Nije je svrbelo. Bila ja nekoliko dana sva uspavana i kenjakava i malo je slabije jela nego inače. sada je dobro.

Inače dr ne znaju da li i kada treba da primi MMR. Verovatno za 6 meseci.

e da! Nikola nije dobio morbile! Ne mogu vam opisati koliko sam srećna![sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (6.5.2015 11:31:29)

IZVORNA PORUKA: dejana007

cula sam da je akrivna bolnicka epidemija u klinickom centru. kad sam dete vodila na kontrolu u domu zdravlja doktorka mi je rekla da nije imala ni jedan slucaj morbila

Neće ti dr ni reći. Zabranjeno im je da "šire paniku". Kretenska država totalno!

jovicaa -> RE: Morbilli (male boginje) (6.5.2015 13:09:31)

moja deca su redovno vakcinisana. ali ja sam ta generacija koja je diskutabilna, nevakcinisana, ili vakcinisana jednom dozom. pa se plasim da ih ja ne dobijem i prenesem bebi, ili mm, on nije prelezao, a mislim da njih nisu ni vakcinisali.

meni samo nije jasno ako vlada epidemija morbila, kako onda ne znamo za vise slucajeva? ja ne znam ni za jedan u zru.

Azra_ -> RE: Morbilli (male boginje) (7.5.2015 1:06:13)

Mod, skroz prošla opasnost za Nikolu???

Ivanka 75 -> RE: Morbilli (male boginje) (8.6.2015 8:35:06)

Upravo javili lokalni mediji:
U Nisu registrovana epidemija morbila!

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (8.6.2015 8:40:32)

hahahaha [sm=smiley36.gif] kakav vic! Dobro jutro! Epidemija morbilama traje već više od dva meseca! Oni se sad set_ili da jave! [sm=zz_banghead.gif]

Ivanka 75 -> RE: Morbilli (male boginje) (8.6.2015 9:15:52)

Mod, sto bi rekao mm: Dok se raspiše tender ko sme javno da prizna, pa dok se pregleda dokumentacija (tj da li su stvarno morbile ili nešto što može "da prođe" kao nazovi alergija i sl), pa dok komisija zasedne da malo porazgovara (tj odluči da li SME javno da kaže tako veselu vest vrlom populusu) pa teeeek onda kad se napiju i najedu na sastancima a broj obolelih neizbrojiv, a ONDA će tiho i neprimetno objaviti vest [sm=smiley36.gif]
Tender uspeo! [sm=smiley36.gif]

dejana007 -> RE: Morbilli (male boginje) (11.6.2015 11:36:43)

Slusala sam juce ujutru na pinku, evo i danas, u Nisu je u ovom periodu kulminacija zaraze. U Beogradu jenjava. Mom detetu je vakcinacija odlozena za oktobar 2015. Sad se bas mislim dal da nastavi u vrtic ili da ipak bude kuci do jeseni [sm=smiley13.gif]

Modessty -> RE: Morbilli (male boginje) (11.6.2015 14:30:48)

Dejana ne znam šta pametno da ti kažem! Brat moje kolegenice (mator čovek mojih godina [sm=smiley1.gif]) dobio je morbile. Majali su ga po bolnici i po laboratorijama deset dana, misleći sve da je alergija! Čovek bre išao i na posao i bilo mu sve teže i teže. DOk se naravno neki pametnjaković konačno nije dosetio da su možda morbile!

lesica -> RE: Morbilli (male boginje) (8.5.2017 22:07:09)

Kako je samo pitanje trenutka kada ce u dragoj nam drzavici krenuti epidemija morbila, zanima me u kojoj meri smo mi matori zasticeni, tj. Mi matori koji smo vakcinisani mmr vakcinom?

Maslacak15 -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 10:04:26)

Lesice draga,

Svi su zasticeni koji su primili vakcinu ili koji su vec prelezali bolest naravno. Znam da postoje price da ni vakcina nije 100% efikasna ali to je stvarno domen teorije i rizik je izuzetno mali. Cak i u tom slucaju, ukoliko bi doslo do nove infekcije bolest bi bila u slabijem obliku jer je bar parcijalan imunitet prisutan.

Puno pozdrava

lesica -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 10:10:37)

Hvala dragec, to me je prilično zanimalo.

Iliti, naši matorani, ako nisu preležali (jer vakcinisani nisu sigurno), kao i sitna deca nevakcinisana mogu da nadrljaju [sm=smiley13.gif] Ma divota!

Sanjalicaaa -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 10:38:35)

Negde sam pročitala ili čula ne mogu se tačno setiti, da stariji ljudi, tipa bake i deke 70god i više, mogu da ih dobiju iako su vakcinisani bili kad su bili mali, jer kao u tim godinam vakcina ne deluje više.

Maslacak15 -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 10:55:18)

pa nisu bas mogli da budu vakcinisani kad su bili mali jel je vakcina u upotrebi u SAD od sredine sesdesetih a u evropi nesto kasnije. Kod nas je usla u program tek pre 20 ak godina zato smo i mi kao deca bili nevakcinisani. Vakcina moze uvek da se osvezi, to ne moze da steti da se pojaca titar zastitnih antitela. Moj muz, revnosni Nemac je isao da primi jos jednu dozu MMR za svaki slucaj kad nam je prvi sin vakcinisan. Ja nisam zato sto sam sve prelezala (nazalost) i zato nema potrebe. Ali me je pedijatar nahvato da mi da osvezenje tetanusa , zajedno sa poliom i magarecim kasljom (petrusis)i diferijom posto nema nise monovalentnog tetanusa.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ko sto rekoh, Nemci su vrlo vrlo vrlo revnosni po pitanju vakcinacije, i posto su svetski putnici uvek proveravaju kad negde putuju ima li potrebe za dodatnim vakcinacijama i mogucnostima zastite.

lesica -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 11:02:36)

Dakle, bice veselje!

Nego, evo jednog osvrta - tu se uredno radi osvezavanje vakcine. Ovde kad pomenes isto svom izabranom lekaru samo te pogleda kao ludaka.

Anck Su Nmaun -> RE: Morbilli (male boginje) (9.5.2017 13:22:25)

Ja cu sad mozda ispasti tupava ali ja ne znam.za te male boginje...mislim cula sam.sam al ne znam da ih je iko imao?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>