Ana RR -> Piletina sa mlincima (12.6.2011 17:31:50)
|
Mlinci se inače spremaju kao prilog nekom mesu, u Slavoniji ih obično ubace u onaj saft od mesa, dok ne omeknu. Ja sam volela kada mama peče meso u pekaču, bez ulja ili masti, samo malo vode, i onda mlince ubaci u taj sok koji je meso pustilo, mmmmmmm [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] meso nisam ni jela u takvim slučajevima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo jedan receptić za piletinu (ili ćuretinu) sa mlincima Pakovanje mlinaca (300g) oko pola kg belog mesa 500g pavlake (ko voli neutralnu može pola-pola, ja je ne volim) 200-300 g trapista ili gauda sira 1 kocka za supu začini Meso iseckati na kockice, začiniti i propržiti u tiganju. Kada porumeni dodati pola količine pavlake (ja pospem i malo vlašca). Krčkati još malo. Skuvati supu od kocke i prokuvati mlince na 5 minuta. Možete staviti malo ulja u vodu da se ne slepe. Velikom bušnom kašikom izvaditi polovinu mlinaca u vatrostalnu činiju (ili bilo koju drugu, ja volim da spremam u onim zemljanim), preko istresti meso i izrendati pola sira. Prekriti sa ostatkom mlinaca, preko njih premazati pavlaku i narendati ostatak sira. U pavlaku možete dodati malo mleka da bi se lakše razmazala. Peći dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Ja slažem ovako u tri reda (mlinci - meso - mlinci) jer mi veličina suda odgovara za takvo slaganje. Može i u više redova. To je to, prijatno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|