Yula
|
Ja sam u trudnoci dosta slusala muziku, uglavnom slusam sve vrste muzickih pravaca i kako mi neka dosadi, predjem na nesto drugo. Po prirodi sam sentimentalna i tako mi nekako zapalo da sam u trudnoci, cini mi se, najvise slusala nase pop zalopojke. Slusala sam i decije pesice, spremala sam se za bebana. Od kada se rodio, Lazar je bio svakodnevno bar po nekoliko sati u kontaktu sa muzikom, u pocetku samo decijim sa you tube-a, znaci ono sto ste i sami nabrojali do sada, uglavnom Kockica, Kolibri, Ivana i Leontina, Lakovic, s vremena na vreme i neka hrvatska. Sa nekih 40-ak dana sam ga prebacila u dnevni boravak i posto sam videla da mu i inace prija muzika, ostavljala sam ukljucen muzicki kanal. Sada sa 15 meseci muzika nam je sastavni deo svakog dana, cim je stao na noge poceo je da igra, zapravo, mislim da je i ustao da bi mogao da igra Kada je imao nekih 7-8 meseci pocela sam da mu pustam i ove Americke koje je Vuka postavila, jer imaju divan ritam i super sarene spotice, jako zanimjive bebama. Ali Twinkle Twinkle je definitivno najomiljenija, strasno se raduje zvezdi i sovi iz spota. Primetila sam jednu neverovatnu stvar, obozava pesme koje se i meni dopadaju. Desi da prvi put cujemo neku pesmu i oboma nam se svidi, jednostavno primetim kako dodje i sa paznjom slusa i gleda. Sa Adel je bila ljubav na prvo slusanje. Neverovatno kada god samo krene prvi takt Some one like you on dotrcava iz druge sobe da je cuje. Rihhanu i Lanu Del Rey isto voli. Decije pesmice obozava i jako rano je poceo da ih peva, one koje sam mu najcesve pustala kao majusnoj bebi i sada rado slusa iako nemaju neki zanimljiv spotic za gledanje, kao npr. zakleo se bumbar. Redovno nam donosi njegove instrumente i trazi da mu sviramo, a on ili udara u bubanj ili igra, mada cesto pokusava oba istovremeno Znaci obozava spore ali i brze pesme sa ritmom, igra ne mozes da ga zaustavis. Inace, mm je muzicar, taj talenat je definitivno nasledan, on ga je nasledio od svoga dede i majke, a moji su svi talentovani za djuskanje Necu mu naravno braniti da slusa sta zeli, vremenom ce formirati svoj ukus, ali mi je bitno da zavoli i nasu muziku, kako zabavnu, tako i narodnu i izvornu jer smo u inostranstvu. S obzirom da moji svekijevci kada su tu sa nama, tih nekoliko meseci non-stop slusaju narodnu muziku, ne brinem se za to Apsolutno nemam nikakvih kompleksa niti predrasuda o ljudima koji slusaju drugu vrstu muzike od one koju ja preferiram, ali se dobro secam kako jesam bila dok sam zivela u Srbiji. I na kraju, moj neki zakljucak je da bebama od dana rodjenja treba pustati muziku, razne zanrove, a ponajvise decije pesmice, da osete ritam, melodiju... Muzika ce im samo dobro doneti, a vremenom ce oni sami odrediti neki pravac koji im najvise lezi.