|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: KOH
6.6.2011 15:54:57   
Anoniman
Postovacu ja posle i moj recept

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: KOH
6.6.2011 19:27:41   
Ana RR
Oket user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: KOH
6.6.2011 21:00:48   
gagana83
Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6user posted image

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican jeuser posted image




_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: KOH
6.6.2011 21:03:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Boze a ja sve vreme mislim sta ce tema o kalijum hidroksiduuser posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: KOH
6.6.2011 21:15:53   
bratzz

IZVORNA PORUKA: gagana83

Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6user posted image

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican jeuser posted image




I ja ovako pravim koh

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: KOH
7.6.2011 1:20:53   
liliana
Ana, ne znam kako bi dodala čokoladu? Mislim da bi ukus bio fuj-zbog griza...user posted image Možda može da se prelije. čokoladnim mlekom, ali da ga ne sladiš.
Ja više ne stavljam prašak za pecivo (zbog Tine) i super mi nadođe.


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: KOH
7.6.2011 9:40:32   
Ana RR
Lili, ja u griz stavljam topljenu čokoladu user posted image mi tako volimo. Ubacim štanglu čokolade dok kuvam griz ili kad sipam u činijice odozgo izrendam čokoladu. Ali bez čokolade nikako user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: KOH
8.6.2011 16:59:24   
liliana
OMG!!!user posted image Anči, ti si moj idol!!!
Onda probaj da preliješ čokoladnim mlekom, pa mi javi kako je!!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: KOH
8.6.2011 17:04:46   
Ana RR
user posted image

Inače, napravila sam danas koh po receptu (bez čokolade) sad sam malko probala i super je user posted image stavila sam više vanilin šećera pa se ne oseća onaj grozan ukus mleka user posted image

A recepAt je:

6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin čećer
12 kašika griza

Prvo se umuti sneg od belanaca, doda se šećer i vanilin šećer i muti se dok se ne napravi čvrsta masa, onda se dodaje jedno po jedno žumance i na kraju griz.

Za preliv
1l mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: KOH
25.2.2012 14:28:36   
Olga75
IZVORNA PORUKA: zivka

Koh
Potrebno je za biskvitno testo:
• 7 jaja
• 7 kašika brašna
• 7 kašika griza
• 1 prašak za pecivo

Potreno je za preliv:
* 1L mleka
* 7 kašika šećera



Izrada:
Umutiti šne od belanaca. Posebno umutiti: žumanca, šećer, griz i prašak za pecivo. Sjediniti sa belancima i sipati u podmazan i pobršnjen pleh. Peci pa vruce iseći na kocke.Kada se ohladi preliti sa vrelim mlekom koje je skuvano sa šećerom. Služiti dobro ohlađeno.



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: KOH
27.2.2012 12:48:46   
Anoniman
A kako se pece , na koliko , jel se pece na pak papiru , jel se ohladi pa prelije mlekom , mislim na ovaj Anin recept user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 27.2.2012 12:49:24 >

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: KOH
27.2.2012 13:00:42   
Ognjenka
Ribizla, koliko ja znam pece se dok ne porumeni na 200C (oko 20 min)-bolje vidi sa tvojom rernom kako ona pece. Ja pecem na papiru, nema problema.
Najvaznije pravilo za koh je-ako prelivas ohladjen kolac, mleko mora da bude vrelo, a ako je kolac vruc, mleko treba da bude ledeno.
Meni je prakticnije ovo prvo.

< Poruku je uredio Ognjenka -- 27.2.2012 13:02:15 >


_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: KOH
27.2.2012 13:02:21   
Anoniman
Hvala Ognjenka user posted image

(odgovor članu Ognjenka)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: KOH
27.2.2012 13:04:28   
Ana RR
Ribizla, ja pečem na 180-200 stepeni, dok lepo ne požuti. Proverim čačkalicom pa ako se ništa ne lepi to je to.

Ne čekam da se kolač skroz ohladi, tek toliko dok skuvam mleko i onda kutlačom polako prelivam.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: KOH
27.2.2012 13:06:22   
Anoniman
Ana jel ti bude onako vazdusast kolac ? Ovaj bez cokolade ?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: KOH
27.2.2012 13:10:07   
Ana RR
Da, baš bude lepršav, što kaže moja drugarica user posted image valjda zato što nema brašna već samo griz.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: KOH
27.2.2012 13:12:13   
Anoniman
Zato mi se i dopao recept user posted image Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: KOH
27.2.2012 13:17:21   
Ana RR
Da, da, ostaje u tepsiji user posted image namastiš malo puterom i pobrašnjaviš, a možeš da staviš i papir. Ja nisam stavljala papir jer nisam znala kako bi bilo zbog mleka (da li bi lepo upilo) mada u principu nema to nikakve veze sa tim.

I koh je najlepši kada je hladan, onda je baš osvežavajuć. Ali dok ja uspem da ga ohladim mm već pola tepsije pojede user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: KOH
27.2.2012 13:18:14   
Anoniman
Hvala , pravim sutra user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: KOH
27.2.2012 13:57:29   
mamamikka
probaću i ja. ima da se ugojim i budem sto kila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: KOH
27.2.2012 14:42:27   
liliana

IZVORNA PORUKA: ribizla

Zato mi se i dopao recept user posted image Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?

Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: KOH
1.3.2012 21:37:28   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: ribizla

Hvala , pravim sutra user posted image


I? Kako je ispao? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: KOH
2.3.2012 9:29:35   
Anoniman
Bio je odlican , pojeli smo ga za veceru ja i md user posted image doduse napravila sam od
5 jaja
5 kasika secera
8 kasika griza
1 van , secer
u preliv sam stavila 1 vanilin secer i 5 kasika secera
Ne mogu ni da ti prepricam tu tisinu dok smo prozdirali taj divan pufnasti socni kolac user posted image
Vrlo se lako pravi , nisam pekla na papiru , doduse nisam ga ni sekla mi smo jeli direktno iz tepsije user posted image
Pravicu ga sigurno cesto , zbog dece user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: KOH
2.3.2012 10:18:50   
Ognjenka

IZVORNA PORUKA: liliana



Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu

ja pecem na papiru, nikad mi se ne zalepi, ozbiljno

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 49
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here