RE: KOH (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: KOH (6.6.2011 15:54:57)

Postovacu ja posle i moj recept




Ana RR -> RE: KOH (6.6.2011 19:27:41)

Oket [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagana83 -> RE: KOH (6.6.2011 21:00:48)

Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Anoniman -> RE: KOH (6.6.2011 21:03:53)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Boze a ja sve vreme mislim sta ce tema o kalijum hidroksidu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




bratzz -> RE: KOH (6.6.2011 21:15:53)


IZVORNA PORUKA: gagana83

Vidim, svi imaju razlicite recepte za koh.
Ja ga vec godinama pravim na ovaj nacin, tako ga je i moja mama pravila.

6 jaja
6 kasike secera
6 kasike griza
6 kasike brasna

Dakle, sve po 6[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dobro umutiti belanca sa seceraom, dodati zumanca i jos mutiti.
Na kraju dodati griz i brasno i peci.
Preliva se sa 1.5l mleka sa secerom i vanilom po ukusu.

Nikad ne stavljam prasak za pecivo, nema ni potrebe jer ide dosta jaja.
Probajte i ovako, verujte, odlican je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




I ja ovako pravim koh




liliana -> RE: KOH (7.6.2011 1:20:53)

Ana, ne znam kako bi dodala čokoladu? Mislim da bi ukus bio fuj-zbog griza...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Možda može da se prelije. čokoladnim mlekom, ali da ga ne sladiš.
Ja više ne stavljam prašak za pecivo (zbog Tine) i super mi nadođe.




Ana RR -> RE: KOH (7.6.2011 9:40:32)

Lili, ja u griz stavljam topljenu čokoladu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] mi tako volimo. Ubacim štanglu čokolade dok kuvam griz ili kad sipam u činijice odozgo izrendam čokoladu. Ali bez čokolade nikako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




liliana -> RE: KOH (8.6.2011 16:59:24)

OMG!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Anči, ti si moj idol!!!
Onda probaj da preliješ čokoladnim mlekom, pa mi javi kako je!!




Ana RR -> RE: KOH (8.6.2011 17:04:46)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Inače, napravila sam danas koh po receptu (bez čokolade) sad sam malko probala i super je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] stavila sam više vanilin šećera pa se ne oseća onaj grozan ukus mleka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

A recepAt je:

6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin čećer
12 kašika griza

Prvo se umuti sneg od belanaca, doda se šećer i vanilin šećer i muti se dok se ne napravi čvrsta masa, onda se dodaje jedno po jedno žumance i na kraju griz.

Za preliv
1l mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera






Olga75 -> RE: KOH (25.2.2012 14:28:36)

IZVORNA PORUKA: zivka

Koh
Potrebno je za biskvitno testo:
• 7 jaja
• 7 kašika brašna
• 7 kašika griza
• 1 prašak za pecivo

Potreno je za preliv:
* 1L mleka
* 7 kašika šećera



Izrada:
Umutiti šne od belanaca. Posebno umutiti: žumanca, šećer, griz i prašak za pecivo. Sjediniti sa belancima i sipati u podmazan i pobršnjen pleh. Peci pa vruce iseći na kocke.Kada se ohladi preliti sa vrelim mlekom koje je skuvano sa šećerom. Služiti dobro ohlađeno.





Anoniman -> RE: KOH (27.2.2012 12:48:46)

A kako se pece , na koliko , jel se pece na pak papiru , jel se ohladi pa prelije mlekom , mislim na ovaj Anin recept [sm=smiley4.gif]




Ognjenka -> RE: KOH (27.2.2012 13:00:42)

Ribizla, koliko ja znam pece se dok ne porumeni na 200C (oko 20 min)-bolje vidi sa tvojom rernom kako ona pece. Ja pecem na papiru, nema problema.
Najvaznije pravilo za koh je-ako prelivas ohladjen kolac, mleko mora da bude vrelo, a ako je kolac vruc, mleko treba da bude ledeno.
Meni je prakticnije ovo prvo.




Anoniman -> RE: KOH (27.2.2012 13:02:21)

Hvala Ognjenka [sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: KOH (27.2.2012 13:04:28)

Ribizla, ja pečem na 180-200 stepeni, dok lepo ne požuti. Proverim čačkalicom pa ako se ništa ne lepi to je to.

Ne čekam da se kolač skroz ohladi, tek toliko dok skuvam mleko i onda kutlačom polako prelivam.




Anoniman -> RE: KOH (27.2.2012 13:06:22)

Ana jel ti bude onako vazdusast kolac ? Ovaj bez cokolade ?




Ana RR -> RE: KOH (27.2.2012 13:10:07)

Da, baš bude lepršav, što kaže moja drugarica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] valjda zato što nema brašna već samo griz.




Anoniman -> RE: KOH (27.2.2012 13:12:13)

Zato mi se i dopao recept [sm=smiley1.gif] Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?




Ana RR -> RE: KOH (27.2.2012 13:17:21)

Da, da, ostaje u tepsiji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] namastiš malo puterom i pobrašnjaviš, a možeš da staviš i papir. Ja nisam stavljala papir jer nisam znala kako bi bilo zbog mleka (da li bi lepo upilo) mada u principu nema to nikakve veze sa tim.

I koh je najlepši kada je hladan, onda je baš osvežavajuć. Ali dok ja uspem da ga ohladim mm već pola tepsije pojede [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: KOH (27.2.2012 13:18:14)

Hvala , pravim sutra [sm=bravo.gif]




mamamikka -> RE: KOH (27.2.2012 13:57:29)

probaću i ja. ima da se ugojim i budem sto kila.




liliana -> RE: KOH (27.2.2012 14:42:27)


IZVORNA PORUKA: ribizla

Zato mi se i dopao recept [sm=smiley1.gif] Nisam shvatila , jel kolac ostaje u tepsiji ? Jel treba da podmazem tu tepsiju , da onda ne stavljam papir ?

Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu




Ana RR -> RE: KOH (1.3.2012 21:37:28)

IZVORNA PORUKA: ribizla

Hvala , pravim sutra [sm=bravo.gif]


I? Kako je ispao? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: KOH (2.3.2012 9:29:35)

Bio je odlican , pojeli smo ga za veceru ja i md [sm=jezicek.gif] doduse napravila sam od
5 jaja
5 kasika secera
8 kasika griza
1 van , secer
u preliv sam stavila 1 vanilin secer i 5 kasika secera
Ne mogu ni da ti prepricam tu tisinu dok smo prozdirali taj divan pufnasti socni kolac [sm=smiley36.gif]
Vrlo se lako pravi , nisam pekla na papiru , doduse nisam ga ni sekla mi smo jeli direktno iz tepsije [sm=smiley36.gif]
Pravicu ga sigurno cesto , zbog dece [sm=jezicek.gif]




Ognjenka -> RE: KOH (2.3.2012 10:18:50)


IZVORNA PORUKA: liliana



Da-koh ostaje u tepsiji. Podmažeš epsiju i pospeš brašnom. NIKAKO ne stavljaj niti papir, niti bilo kakvu foliju, jer če ti, kad budeš sekla i vadila, to ostati zalepljeno na kohu

ja pecem na papiru, nikad mi se ne zalepi, ozbiljno




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]