Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.6.2014 19:32:25
|
|
|
|
babby
|
Stetice apstinencija je bila 5 dana, a pio je 2x1 mislim mesec ali nam nisu rekli da postepeno prekine tako da je aglutinacija ostala ista a broj se evo povecao na 300 sa 250...a asa test kod mene nista a kod njega se pojavilo i u krvi a bilo ih je samo u spermi 50,i neznam vise sta da probamo.. hvala ti na komentaru...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.6.2014 10:28:20
|
|
|
|
Štetica
|
Babby nek ponovi spermogram posle 2 dana apstinencije,pa ako bude ista situacija onda nek nastavi sa terapijom koju je pio ali mesac dana ako pije redovno 2×1 onda mesec dana smanjuje dok neizbaci skroz. Ludim od nasih dr i njihovih podela terapije,imam utisak da ih boli uvo za pacijenta,kazu pi to i dovidjenja odradili su posao.Cccccc
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.6.2014 10:53:42
|
|
|
|
babby
|
Stetice hvala na savetu puno probacemo ..posto vise nemam nikakvih ideja a ni dr..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.7.2014 22:46:15
|
|
|
|
zece
|
Mm go popravi spermogramot piejki vit a c e cink I selen odvkupen broj 32 mil saa ima75 milod 25 otsto. progresivni saa se 60 posto. piese sumleci tableti sto ssodrzat cink selen vitaminIa c e2 meseci dijagnozata bese astenozoospermia saa e normozoospermijaa
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 19:31:11
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Veliki pozdrav za drage dame. Imam par pitanja, pa ako ste u mogucnosti da mi pomognete. Suprug i ja pokusavamo da ostanemo trudni vec skoro 3 godine, ali nam ne ide. Nisam uspeli ni da zatrudnim. E sad, mene vec dve ipo godine setaju po lekarima. Kako se pojavi nesto tako se to ispita pa se utvrdi da nije to problem. Medjutim poslednje je bio u pitanju insulin koji je uspesno regulisan u Januaru ove godine, medjutim ni to mi nije pomoglo da ostanem u drugom stanju. U ocaju sam uspela supruga da ubedim da se on podvrgne lekarskom pregledu. Medjutim, urolog mu je dao uput za ultrazvuk i dao mu je uput da uradi spermogram. E sad, analizu sperme je uradjena al mi nije jasno sledece, kaze POKRETLJIVOST : Posle 1 sata aktivnih 30%, u mestu 10%, nepokretnih 60%. Posle 3h: aktivnih:/%, u mestu:/%, nepokretnih:/%. Da li je to prvo ocitavanje koje je izvrseno nakon 1 sata(da li su vrednosti u redu ili ne), nemam na ovom izvestaju gde uporediti vrednosti. Da li neka od Vas ima iskustva sa ovakvim problemcicem, i sta je dalje cinila. Kod urologa ima zakazano tek krajem godine a do tada ko ostane normalan a ko lud. U napred hvala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 19:35:47
|
|
|
|
branki*
|
zdravo,nadam se da ce se naci neko detaljnije zna o ovome,a ja ti zelim da uskoro zabebis,jer znam kako kad se boris sa nemanjem dece. a,pise li na tom izvestaju neka konacna dijagnoza,kakav mu je spermogram?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:08:10
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Hvala na lepim recima, Sto se kaze iz tvojih slovca u oci Bozije pa i on da procita ove zeljice hehe. Nista sem napomene> 7631 i pokusala sam naci sta to znaci al nema vajde, kao i vrednosti za ph:/% koji sam uspela izguglati da bi vrednosti trebale biti 7.2-7.8 ali pored toga bas nista Hvala ti jos jednom
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:14:10
|
|
|
|
wivern
|
Po ovome koliko vidim smanjena je pokretljivost, a ako ima dosta leukocita u uzorku to bi trebalo biti zbog neke infekcije, i ne pise br spermatozoida u 1 ml . Toliko se ja razumem
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:22:37
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Ma pise i to al nisam htela da vas gnjavim. Ova pokretljivost me je zabrinula pa sam iz tog razloga htela videti da li sa razlogom brinem. Leukociti:1-2 Eritrociti:2-3 Br.spermatozoida u 1ml: 41.5 (ref.br.20x10 na6/V). Likvefakcija:24 min. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:28:58
|
|
|
|
17 joka
|
Pokretljivost je slaba, sad za tacan broj nisam shvatilaa i bez ref. vrednosti neznam tacno reci. sve to se moze popraviti bez brige ako ste u mogucnosti vi ranije idite dr. privatno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:35:23
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Hvala Vam jos jednom. Jos da ubedim ovo moje cudo na to, jer Boze moj on je Balkanac Pozzz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:37:12
|
|
|
|
wivern
|
Pokretljivost jeste slabija, ali postonema mnogo leukocita ja nmg sigurno da kazem da je bila infekcija ili da jeste. U svakom slucaju nije toliko strasno pokretljivost moze da se sredi vazno je i da imate dovoljan broj spermica.Inace Mm je pokretljivost resio sa maticnim mlecom i medom i semenkama, i dosta muzeva zenica sa ovog foruma je to koristilo..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:56:06
|
|
|
|
17 joka
|
Semencice i maticni mlec je super znam da je bitno da imaju dovoljno selena i cinka neznam da li ste radili spermatogenezu? a da nek odradi briseve
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 16:29:26
|
|
|
|
semyy
|
cao svima da li netko zna sta je dobro piti o jesti za poboljsanje spermija jer ja i suprug treba da radimo (mozda) vantjelesnu oplodnju ali sada zadnji nalaz njegov nam je los i treba da radimo agopunturu (da direktno iz jaja vade spermu)i da vidimo hoce li to nam dati pozitivne rezultate jer ako sve bude bilo uredu oplodnja bi trebala biti u novembru..upomoc mnogo sam pod stresom jer neznam kakko pomoci mome suprugu jer ako propustimo oavj termin u novembru trebamo cekati jos dugo vremena hvala svakome na bilo kakvome savjetu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 17:06:15
|
|
|
|
branki*
|
semmy,iscitaj temu,pisale su zenice dosta o tome...neka jede orasaste plodove,badem,indijski orah,orah,lsnik,med,maticni mlec..ima i neki preparat da se kupi,ne mogu sad da se set_im kako se zove..proxeed,cini mi se.neka batali pusenje i alkohol.
< Poruku je uredio branki RR -- 8.9.2014 22:04:44 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 17:28:29
|
|
|
|
wivern
|
Semmy imas negdena ovoj temi uputstvo za med i semenke, i moze piti maticni mlec, a sve to imas i u preparatima proxeed ili profertil. Pa sta ti draze da li priroda ili preparati. Mi preparatima nismo uspeli da podignemo broj ali maticnim mlecom i semenkicama jesmo. I da, sto kaze branki pusenje pod obavezno da batali. To je br 1.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 7:43:49
|
|
|
|
semyy
|
Ok hvala vam na odgovorima problem je sto on i ne pije i ne pusi..danas idem u trgovinu da kupim sve vrste oraha i sjemenki nadam se da ce pomoci..prije je pio neki praha FAST SPERM i nije je nista popravilo..ipak prirdno je meni nekako bolje..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 10:07:19
|
|
|
|
nata11
|
Proxeed nama nije nesto posebno pomogao a cena je Ali nesto se mora koristiti sta da se radi.
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 12:58:00
|
|
|
|
wivern
|
Semyy sto kaze Nata ni nama nije pomogao ni proxeed ni profertila, a jesu semenke i maticni mlec.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 13:03:29
|
|
|
|
branki*
|
upravo htedoh da napisem ovo sto je wiv napisala. proxeed je dosta skup,obzirom da treba puno da se koristi,a delotvornost mu je diskutabilna..a,sad covek se hvata za sve kad je u muci.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.9.2014 19:44:59
|
|
|
|
micaubica83
|
Prosli smi komisiju za VTO,suprugu je pre 3 meseca bio uredan spermogram sada je katastrofa.Dg. Oligoteratozoospermia.Da li neko ima iskustva za VTO sa ovakvom dijagnozom? I ako zna neko neka mi protumaci rezultate.Uz to je meni nizak AMH,oslabjena funkcija janika.Rezultati su Rezultat analize Referentne vrednosti volumen 3.0ml >2 ml br spermat.u 1 ml-0.1x10na 6 ml >20x10na6 ml ukupan br 0.3x1ona6 >40x10na6 ml progr.pokretni 50% >50 % aktivna progresija 20 % >25 % slaba progresija 30 % nepokretni 50 % MOrfologija normalnih oblika 0.1 % >15% patoloskih oblika 99,9% defekt glave 99,9% Dijagnoza-Oligoteratozoospermia gr.III
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 15:04:48
|
|
|
|
Goca31
|
jel moze meni neko da kaze da li su ovi rezultati dovoljni za prirodnu trudnocu/ volumen 3 Ph 8.2 br.spermatozoida 25 x 10na6 ukapan broj spermatozoida 45x10 na 6 ukupno pokretni 50% progresivno pokretni 25% slabije pokretni 25% nepokretni 50% normalne forme 55% patoloske forme 45%
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 16:37:17
|
|
|
|
degu
|
Goco koliko ja vidim to je normalan spermogram. Mi smo sa mnogo lošijim spermogrma zatrudneli prirodno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 17:06:37
|
|
|
|
Goca31
|
hvala Degu. Jel mozda znas koji bili rezultati pa si zatrudnela ,jer ovaj moj kaze da mu je ovo katastrofa i ne mogu da ga ubedim da nije lose?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 21:39:11
|
|
|
|
degu
|
Kod nas je bilo baš malo 7-8 miliona po ml i oko 50% pokretnih, kod nas se bukvalno desilo čudo, al kod vas je moguće normalno. Koliko vidim to je normospermia, možda jeste na donjoj granici broj ali to je toliko varijabilno i može se lako popraviti. Imate na 3.strani recept sa medom i semenkama, odličan je za spermogram, pa pokušajte. Bitno je da znaš da je spermogram nešto što se menja i ako je trenutno lošiji, može lako biti bolji.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?