Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.6.2014 19:32:25
|
|
|
|
babby
|
Stetice apstinencija je bila 5 dana, a pio je 2x1 mislim mesec ali nam nisu rekli da postepeno prekine tako da je aglutinacija ostala ista a broj se evo povecao na 300 sa 250...a asa test kod mene nista a kod njega se pojavilo i u krvi a bilo ih je samo u spermi 50,i neznam vise sta da probamo.. hvala ti na komentaru...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.6.2014 10:28:20
|
|
|
|
Štetica
|
Babby nek ponovi spermogram posle 2 dana apstinencije,pa ako bude ista situacija onda nek nastavi sa terapijom koju je pio ali mesac dana ako pije redovno 2×1 onda mesec dana smanjuje dok neizbaci skroz. Ludim od nasih dr i njihovih podela terapije,imam utisak da ih boli uvo za pacijenta,kazu pi to i dovidjenja odradili su posao.Cccccc
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.6.2014 10:53:42
|
|
|
|
babby
|
Stetice hvala na savetu puno probacemo ..posto vise nemam nikakvih ideja a ni dr..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.7.2014 22:46:15
|
|
|
|
zece
|
Mm go popravi spermogramot piejki vit a c e cink I selen odvkupen broj 32 mil saa ima75 milod 25 otsto. progresivni saa se 60 posto. piese sumleci tableti sto ssodrzat cink selen vitaminIa c e2 meseci dijagnozata bese astenozoospermia saa e normozoospermijaa
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 19:31:11
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Veliki pozdrav za drage dame. Imam par pitanja, pa ako ste u mogucnosti da mi pomognete. Suprug i ja pokusavamo da ostanemo trudni vec skoro 3 godine, ali nam ne ide. Nisam uspeli ni da zatrudnim. E sad, mene vec dve ipo godine setaju po lekarima. Kako se pojavi nesto tako se to ispita pa se utvrdi da nije to problem. Medjutim poslednje je bio u pitanju insulin koji je uspesno regulisan u Januaru ove godine, medjutim ni to mi nije pomoglo da ostanem u drugom stanju. U ocaju sam uspela supruga da ubedim da se on podvrgne lekarskom pregledu. Medjutim, urolog mu je dao uput za ultrazvuk i dao mu je uput da uradi spermogram. E sad, analizu sperme je uradjena al mi nije jasno sledece, kaze POKRETLJIVOST : Posle 1 sata aktivnih 30%, u mestu 10%, nepokretnih 60%. Posle 3h: aktivnih:/%, u mestu:/%, nepokretnih:/%. Da li je to prvo ocitavanje koje je izvrseno nakon 1 sata(da li su vrednosti u redu ili ne), nemam na ovom izvestaju gde uporediti vrednosti. Da li neka od Vas ima iskustva sa ovakvim problemcicem, i sta je dalje cinila. Kod urologa ima zakazano tek krajem godine a do tada ko ostane normalan a ko lud. U napred hvala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 19:35:47
|
|
|
|
branki*
|
zdravo,nadam se da ce se naci neko detaljnije zna o ovome,a ja ti zelim da uskoro zabebis,jer znam kako kad se boris sa nemanjem dece. a,pise li na tom izvestaju neka konacna dijagnoza,kakav mu je spermogram?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:08:10
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Hvala na lepim recima, Sto se kaze iz tvojih slovca u oci Bozije pa i on da procita ove zeljice hehe. Nista sem napomene> 7631 i pokusala sam naci sta to znaci al nema vajde, kao i vrednosti za ph:/% koji sam uspela izguglati da bi vrednosti trebale biti 7.2-7.8 ali pored toga bas nista Hvala ti jos jednom
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:14:10
|
|
|
|
wivern
|
Po ovome koliko vidim smanjena je pokretljivost, a ako ima dosta leukocita u uzorku to bi trebalo biti zbog neke infekcije, i ne pise br spermatozoida u 1 ml . Toliko se ja razumem
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:22:37
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Ma pise i to al nisam htela da vas gnjavim. Ova pokretljivost me je zabrinula pa sam iz tog razloga htela videti da li sa razlogom brinem. Leukociti:1-2 Eritrociti:2-3 Br.spermatozoida u 1ml: 41.5 (ref.br.20x10 na6/V). Likvefakcija:24 min. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:28:58
|
|
|
|
17 joka
|
Pokretljivost je slaba, sad za tacan broj nisam shvatilaa i bez ref. vrednosti neznam tacno reci. sve to se moze popraviti bez brige ako ste u mogucnosti vi ranije idite dr. privatno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:35:23
|
|
|
|
guzeljalo86
|
Hvala Vam jos jednom. Jos da ubedim ovo moje cudo na to, jer Boze moj on je Balkanac Pozzz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:37:12
|
|
|
|
wivern
|
Pokretljivost jeste slabija, ali postonema mnogo leukocita ja nmg sigurno da kazem da je bila infekcija ili da jeste. U svakom slucaju nije toliko strasno pokretljivost moze da se sredi vazno je i da imate dovoljan broj spermica.Inace Mm je pokretljivost resio sa maticnim mlecom i medom i semenkama, i dosta muzeva zenica sa ovog foruma je to koristilo..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.8.2014 20:56:06
|
|
|
|
17 joka
|
Semencice i maticni mlec je super znam da je bitno da imaju dovoljno selena i cinka neznam da li ste radili spermatogenezu? a da nek odradi briseve
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 16:29:26
|
|
|
|
semyy
|
cao svima da li netko zna sta je dobro piti o jesti za poboljsanje spermija jer ja i suprug treba da radimo (mozda) vantjelesnu oplodnju ali sada zadnji nalaz njegov nam je los i treba da radimo agopunturu (da direktno iz jaja vade spermu)i da vidimo hoce li to nam dati pozitivne rezultate jer ako sve bude bilo uredu oplodnja bi trebala biti u novembru..upomoc mnogo sam pod stresom jer neznam kakko pomoci mome suprugu jer ako propustimo oavj termin u novembru trebamo cekati jos dugo vremena hvala svakome na bilo kakvome savjetu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 17:06:15
|
|
|
|
branki*
|
semmy,iscitaj temu,pisale su zenice dosta o tome...neka jede orasaste plodove,badem,indijski orah,orah,lsnik,med,maticni mlec..ima i neki preparat da se kupi,ne mogu sad da se set_im kako se zove..proxeed,cini mi se.neka batali pusenje i alkohol.
< Poruku je uredio branki RR -- 8.9.2014 22:04:44 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.9.2014 17:28:29
|
|
|
|
wivern
|
Semmy imas negdena ovoj temi uputstvo za med i semenke, i moze piti maticni mlec, a sve to imas i u preparatima proxeed ili profertil. Pa sta ti draze da li priroda ili preparati. Mi preparatima nismo uspeli da podignemo broj ali maticnim mlecom i semenkicama jesmo. I da, sto kaze branki pusenje pod obavezno da batali. To je br 1.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 7:43:49
|
|
|
|
semyy
|
Ok hvala vam na odgovorima problem je sto on i ne pije i ne pusi..danas idem u trgovinu da kupim sve vrste oraha i sjemenki nadam se da ce pomoci..prije je pio neki praha FAST SPERM i nije je nista popravilo..ipak prirdno je meni nekako bolje..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 10:07:19
|
|
|
|
nata11
|
Proxeed nama nije nesto posebno pomogao a cena je Ali nesto se mora koristiti sta da se radi.
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 12:58:00
|
|
|
|
wivern
|
Semyy sto kaze Nata ni nama nije pomogao ni proxeed ni profertila, a jesu semenke i maticni mlec.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.9.2014 13:03:29
|
|
|
|
branki*
|
upravo htedoh da napisem ovo sto je wiv napisala. proxeed je dosta skup,obzirom da treba puno da se koristi,a delotvornost mu je diskutabilna..a,sad covek se hvata za sve kad je u muci.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.9.2014 19:44:59
|
|
|
|
micaubica83
|
Prosli smi komisiju za VTO,suprugu je pre 3 meseca bio uredan spermogram sada je katastrofa.Dg. Oligoteratozoospermia.Da li neko ima iskustva za VTO sa ovakvom dijagnozom? I ako zna neko neka mi protumaci rezultate.Uz to je meni nizak AMH,oslabjena funkcija janika.Rezultati su Rezultat analize Referentne vrednosti volumen 3.0ml >2 ml br spermat.u 1 ml-0.1x10na 6 ml >20x10na6 ml ukupan br 0.3x1ona6 >40x10na6 ml progr.pokretni 50% >50 % aktivna progresija 20 % >25 % slaba progresija 30 % nepokretni 50 % MOrfologija normalnih oblika 0.1 % >15% patoloskih oblika 99,9% defekt glave 99,9% Dijagnoza-Oligoteratozoospermia gr.III
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 15:04:48
|
|
|
|
Goca31
|
jel moze meni neko da kaze da li su ovi rezultati dovoljni za prirodnu trudnocu/ volumen 3 Ph 8.2 br.spermatozoida 25 x 10na6 ukapan broj spermatozoida 45x10 na 6 ukupno pokretni 50% progresivno pokretni 25% slabije pokretni 25% nepokretni 50% normalne forme 55% patoloske forme 45%
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 16:37:17
|
|
|
|
degu
|
Goco koliko ja vidim to je normalan spermogram. Mi smo sa mnogo lošijim spermogrma zatrudneli prirodno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 17:06:37
|
|
|
|
Goca31
|
hvala Degu. Jel mozda znas koji bili rezultati pa si zatrudnela ,jer ovaj moj kaze da mu je ovo katastrofa i ne mogu da ga ubedim da nije lose?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.10.2014 21:39:11
|
|
|
|
degu
|
Kod nas je bilo baš malo 7-8 miliona po ml i oko 50% pokretnih, kod nas se bukvalno desilo čudo, al kod vas je moguće normalno. Koliko vidim to je normospermia, možda jeste na donjoj granici broj ali to je toliko varijabilno i može se lako popraviti. Imate na 3.strani recept sa medom i semenkama, odličan je za spermogram, pa pokušajte. Bitno je da znaš da je spermogram nešto što se menja i ako je trenutno lošiji, može lako biti bolji.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Баби.
пеперутка16
За доњи део ваше бебе, да ли користите само крему или само пудер или обоје у исто време?