Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.11.2011 11:41:03
|
|
|
|
malenac76
|
super spermokultura je ok
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.11.2011 19:07:39
|
|
|
|
biks
|
izneverena super! sad u akciju!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 12:14:14
|
|
|
|
izneverena
|
Hvala vam i kao sto kazete sad u akciju ali na dalje preglede pa sta bude bit ce ne odustajem ja tako lako.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:10:12
|
|
|
|
Suncicabg
|
Malo sam zbunjena nasim nalazom spermokulture Nisu izolovane patogene bakterije. Nije izolovana Candida spp I taj deo je ok sve, medjutim ispod toga pise: U direktnom mikroskopskom preparatu: Kao da nema spermatozoida. Ne razumem kakav je ovo nalaz. Ja sam mislila da se to ne gleda kad se radi spermokultura, pa nije bilo ni apstinencije i jos sam mu rekla da je bukvalno mrvica dovolja, jer se tu samo bakterije gledaju...totalno sam iznenadjena i izgubljena, jer je spermogram prosli put bio iznenadjujuce dobar
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:32:54
|
|
|
|
Biksi79
|
suncice bas cudno ne bih znala da ti kazem zasto je tako ako je vec spermogram ok.Gde je radio spermokulturu.na nasem nalazu samo pise posejane podloge ostale su sterilne i gljivice iz roda candida nisu izolovane,eto samo to.A sta su ti rekli kad si podigla nalaz?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:39:22
|
|
|
|
Maslacak15
|
Suncice, mozda je u pitanju njihova greska. Sto ih ne nazoves i pitas? Ako je uzorak ispravno dat, u ejakulatu mora biti spermatozoida. Broj moze biti smanjen ako nije bilo apstinencije ali ne toliko da ih ne bude.... mora da ih bude u milionima narocito u slucaju inace normalnog spermiograma. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:44:45
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ma mene brine recenica "kao da nema", jel ih ima ili nema I kakve to veze ima kad se radi spemokultura?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:52:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Suncice ne znam kako rade mikrobiolosku obradu uzroka, ali ako rade bakteriolosku analizu pod mikroskopom a verovatno rade mozda je uobicajno da vise i spermatozoide. ukoliko ih ne razdvajaju nekom metodom prethodno , logicno je da ih vide. Slazem se da je primedba glupa. Nazovi ih i trazi objasnje. Da li si sigurna da ti je mm dao "pravi " uzorak posto kazes da si mu rekla da je dovoljna kapljica. U semenoj tecnosti, tj pre ejakulatu nema spermatozida ali u ejakulatu mora da ih bude.....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:59:10
|
|
|
|
Suncicabg
|
Joj nemam pojma. Nas spermogram je prilicno los inace (2-6 mil). Sutra idem da predam u Visegradku rezultat pa cu videti sta ce oni reci
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:47:54
|
|
|
|
Alexis79
|
Ja imam jedno pitanje a tice se koje je najbolje vreme za apstinenciju za davanje rezultata(spermogram i spermokultura). Rano jutros smo imali odnos ..pa sad jel bolje dati uzorak u subotu ili ponedeljak (nedeljom ne rade). Istripovao me je proslog puta dr kako ne valja kad je veca apstinencija od 3-4 dana,kao tad se oslobadjaju neki toksini i svasta nesto. A ne znam da li je u subotu rano. Nikad bre nisam umela da to izracunam.Sve se nesto zabrojimo
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:49:08
|
|
|
|
Alexis79
|
Sunci pozovi lab. vidi da nesto nisu pogresili. Ni nama evo na prethodnom nalazu ne pisu takve stvari kad se radila spermokultura
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:55:13
|
|
|
|
degu
|
I nama samo piše da je spermokultura sterilna, bez nekih dodatnih napomena. Alexis, kao što si napisala najbolja apstinencija je 3-4 dana, tako da mislim da vam je rano u subotu. Bolje u utorak, a onda da imate poslednji odnos u petak. Znači 3 puna dana apstinencije i četvrti da da uzorak.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.11.2011 0:11:07
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ja mislim da nije rano u subotu. To je danas ceo dan, sutra + petak Sutra idem u Visegradsku da vidim sta ce oni da kazu, vec sam spremna da nam traze i spermogram da ponovimo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 7:17:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo i nas sa novim rezultatima: ANALIZA REZULTAT JEDINICE REF.VREDNOSTI Likvefakcija 15 min 10-30 Konzistencija Viskozna Aglutinacija negativna Zapremina 2,2 mL 2,0-6,0 PH 7,5 7,2-7,8 Vitalnost spermija Srednja Br.Spermatozoida 65 10*6/mL >20 Bakterije dosta 10-15 leukocita Ukupno pokretnih 60 % >50 Prog.Pokret 10 % >25 Pokretnih 50 % >25 nepokretnih 40 % <50 normalne celije 90 % Abnormalne celije 10 % Makro / % Mikro / % Koncaste glave 2 % uvrnuti repovi / % Duple glave / % Dupli repovi / % Citoplazmaticni ostaci 6 % Glave bez repova / % Glave pod uglom 2 % Osim progresivno pokretnih ovo drugo je relativno OK?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:19:35
|
|
|
|
malenac76
|
jacq zapremina je dosta mala ali to moze biti kad se daje uzorak..stres i to ima leukocita znaci da je neka upalica pokretnost je dobra i morfologija
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:35:36
|
|
|
|
Anoniman
|
malenac, ja mislim da mu ni progresivno pokretni nisu dobri, ima ih 10 % a trebalo bi bar 25%. Spermokultura nam stize za dan, dva. I jos nesto. Mm je rekao da ce ostaviti cigare, bas pusi mnogo :(
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:38:49
|
|
|
|
malenac76
|
kod mog mm uopste nema progresivno pokretnih on je smanjio cigarete na par dnevno i na terapiji je 4-5 mjeseci ..ali jos nema progresivno pokretnih
< Poruku je uredio malenac76 -- 29.11.2011 11:39:05 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:39:06
|
|
|
|
maca821
|
Progresivno pokretnih trebalo bi da ima vise,jel su oni zaduzeni za oplodnju, izgleda da postoji neka infekcija, jel radio spermokulturu? ps.sorry sad sam videla da jeste radio spermokulturu
< Poruku je uredio maca821 -- 29.11.2011 11:40:05 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 12:12:20
|
|
|
|
Anoniman
|
malenac, nema tu par cigara dnevno. cigarete jako uticu na plivace. M brat i snaja imaju isto problem. snaja je pre 5 godina ostala trudna i imala spontani u 7. nedelji cini mi se. posle toga su oni napravili pauzu od 3 godine i sada vec 2 rade na bebi ali nista. Onda su krenule pretrage i m brat je davao rezultate, i nisu bili dobri. Odmah, ali odmah je ostavio cigarete skroz i nakon 3 meseca su mu bili extra dobri. i alkohol utice. ja imam srecu da mm ne pije alkohol uopste, ponekad casu crnog vina, ali to u 3 meseca jednu casu. Ali zato cigarete unistava. sinoc mi je rekao...imam jos 2 pakle to popusim i vise necu...videcemo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 12:30:58
|
|
|
|
malenac76
|
jacq znam ja to sve ... on je uspio da smanji na par dnevno, a od alkohola popije po koje pivo. otkako je smanjio spermiogram se popravio ali jos uvijek nije sjajno
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:22:41
|
|
|
|
degu
|
Jacq ovde se jasno vidi da neka bakterijica pravi problem, ali opet ne veliki. Ipak je pokretljivost normalna, samo da povećate progreivne dobiće već neke antibiotike i biće odlično Žene moje, ja sam presrećna, nije još sjajno ali naši plivači su proplivali konačno. Manji je broj, ali nije pio Proxeed sad, čuvala sam da za posle operacije, a sad se nadam da je neće ni biti :)))) Nadam se da ću s ovim nalazom uspeti i ja da zakažem HSG :))) Likvefakcija u toku 30 min: Ne Sluzi: - Količina u ml: 4 Broj 8*10 na 9/L Ukupno 32 Živih: 60 % A ovo je najbolje: Aktivna progresija: 20 % Slaba progresija: 30 % Bez progresije:10 % Pokretnih: 60 % Nepokretnih: 40% Normalnih oblika: 40% Patoloških:60% Leukocita: nema Aglutinacija:- I stigli smo do dijagnoze Oligozoospermija :))) Znači samo još broj da povećamo!!!! A bili smo Oligoastenoteratozoospermija :)
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:25:13
|
|
|
|
malenac76
|
degu pa ovo je superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr imate progresivnih plivaca jupiiiiiiiiiiiiii i ja jedva cekam da moj mm ponovo uradi spermiogrm - to ce tamo u decembru prije IUI mislim da sa ovim sad nalazom mogu tebi odobriti HSG
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:27:35
|
|
|
|
degu
|
Malenac, ako ima sluzi ne zanemarite je, to upućuje na prostatu. Ona je nama bila problem, ali izgleda da smo ga rešili. Prostata je odgovorna za pokretljivost. Mi smo zadnja 3 meseca koristili samo matični mleč i ništa više. Dobio je bio antibiotike za prostatu i ovo je nalaz a još nije ni 3 meseca prošlo od antibiotika I da Malenac, nama je ukupna pokretljivost bila 10% i to onih u mestu
< Poruku je uredio degu -- 29.11.2011 15:28:10 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:28:34
|
|
|
|
malenac76
|
degu kakve sluzi? nije pisalo na nalazu da je ima.
< Poruku je uredio malenac76 -- 29.11.2011 15:29:21 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:30:38
|
|
|
|
anirez
|
deuuu lutko cestitam
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?