Musaka sa kiselim kupusom (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


JMPM -> Musaka sa kiselim kupusom (31.5.2011 10:38:41)

Potrebno je-

1 glavica kiselog kupusa
oko 700 g mlevenog mesa (po izboru)
1  1/2  solja pirinca
4 glavice luka
solja kuvanog paradajza
ulje,aleva slatka paprika,malo chilija,karija,vegete

Priprema-

Iseckati luk sto sitnije,staviti malo ulja u serpu i zagrejati.Ubaciti luk i zacine da se prodinsta,dodati pirinac i meso,malo dinstati i zaliti sa soljom vode da fino krcka.Vode dolivati u slucaju da treba,ako pirinac popije.Krckati oko 25 minuta uz mesanje povremeno.Kada je skoro gotovo dodati kuvani paradajz da se fino sjedini.Skloniti sa vatre posle par minuta.
Oprati i iceskati glavicu kupusa na komadice.U podmazanu tepsiju uljem staviti jedan red seckanog kupusa pa red mesa i tako do kraja dok se ne potrosi cela masa.Ostaviti da gornji red bude kupus.Zaliti sa soljom vode i ubaciti u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta,dok ne porumeni i omeksa kupus.
Prijatno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Musaka sa kiselim kupusom (31.5.2011 10:40:26)

Pretpostavljam da ima ukus slican sarmi, a ja sve sto je slicno sarmi volim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




JMPM -> RE: Musaka sa kiselim kupusom (31.5.2011 10:42:01)

Bas tako Vero.Dosla sam na ovu ideju neki dan,jer sam imala jednu glavicu kupusa kojoj su listovi bili nekako iseckani pa nisam mogla zaviti klasicnu sarmu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Krompir ne volim,tako da mi je ova musakica ispala vrhunska [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: [1]