Anoniman -> RE: Kravlje mleko (28.10.2012 8:05:46)
|
evo da kazem nesto i o margarinu i maslacu.. kad sam vec tu. [sm=smiley36.gif] dobila sam ovaj mail odavno, pa ga sada kopiram vama... Mada je zivot opasan po zdravlje ipak bi dobar savet iz prve ruke bio koristan. A sad u nastavku pogledajte tekst. Margarin je izvorno stvoren radi tovljenja ćuraka. Kad je izazvao njihov pomor, ljudi koji su uložili novac u istraživanja, želeli su da vrate uloženo. Tako su zbili glave da bi smislili - šta učiniti s tim proizvodom kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio bela stvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i počeli prodavati ljudima kao zamenu za maslac-puter. Kako vam se to sviđa? Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu različite ukusne stvari. ZNATE LI UOPSTE... Koje su razlike između margarina i maslaca-putera? Pročitajte do kraja ovaj tekst...Postaje vrlo zanimljivo! I margarin i maslac-puter imaju približno istu kalorijsku vrednost. Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca-putera, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard Medicala. O maslacu-buteru Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama). Konzumiranje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranjivih sastojaka iz drugih namirnica. Maslac ima mnoge hranljive prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko - a i to samo zahvaljujući dodacima! Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati ukus druge hrane. Maslac je deo prehrane stolećima, dok je margarin ušao u upotrebu pre nepunih 100 godina. A sad, o margarinu... Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina. Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih arterija. Povećava ukupan holesterol i LDL (loš holesterol) i smanjuje HDL (dobar holesterol). Povećava petostruko smrtnost od raka. Smanjuje kvalitet majčinog mleka. Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma. Smanjuje proizvodnju insulina. I sada ona najpogubnija činjenica... A TO JE NAROČITO ZANIMLJIVO! Margarine je tek JEDAN MOLEKUL udaljen od toga da bude PLASTIKA... i ima 27 sastojaka kao i BOJE! Već ove činjenice dovoljne su za izbegavanje margarina do kraja života, kao i svega ostalog što je hidrogenizovano (što znači da je dodat vodonik, menjajući time molekularnu strukturu dotične stvari... Poslužite se i sami eksperimentom: Kupite pakovanje margarina i ostavite ga otvorenog u garaži ili na nekom mračnom mestu. Posle nekoliko dana, primetićete nekoliko pojedinosti: * ni jedna muva, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (šta vam to govori ?) * margarin se neće pokvariti ni promeniti miris, a to je zato jer nema hranljive vrednosti. I ništa neće narasti na njemu: ni gljivice, ni bakterije... čak ni oni sićušni mirkoorganizmi neće na margarinu naći podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato jer je margarin gotovo plastika. Da li biste rastopili svoju plastičnu posudu i namazali je na svoju krišku hleba? Kineska poslovica kaže ovako: Podeli li neko s tobom nešto vredno, pa imaš od toga koristi, tvoja je moralna obaveza da to saznanje podeliš s drugima... Dodajte mi maslac... MOLIM! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|