Cunce -> RE: klistiranje (9.6.2012 21:25:13)
|
Ako ćemo iskreno, do skoro nisam ni znala kako se radi klistiranje [sm=smiley36.gif] Znala sam šta je, ali ne i kako se radi, tek sam se u poodmakloj trudnoći raspitala [sm=smiley36.gif] Inače, jedan od ta dva teksta, ako ne i oba, sam pročitala kad sam tražila na net-u nešto više o razlozima klistiranja i sl. jer su osobe kojima verujem uspele da me naplaše govoreći mi nešto što su njima isto tako osobe od poverenja napričale [sm=jezicek.gif] A onda i priča da se to na zapadu više ne radi, pa ni brijanje.. Što se brijanja tiče, to je najnormalnija stvar koja se radi i inače zbog higijene, a i pred porođaj (imam nizak prag bola i nijedna depilacija kad su u pitanju noge i "između nogu" [sm=jezicek.gif] kod mene ne dolazi u obzir, ili brijanje ili šuma), tako da mi to ne smeta, rešiću sama pre nego što odem u porodilište, znači ovih dana, uz pomoć dragog [sm=smiley1.gif] Jedino kad to pomenem starijim gospođama, zgražavaju se na samu ideju da skidaju nešto što im celog života tu stoji, ali šta ću im ja.. Kad je klistiranje u pitanju, vidim da je podeljeno mišljenje. S obzirom na to da se ta procedura radi obavezno tamo gde idem, ne mogu baš mnogo da se bunim. A i što bih se bunila, kontam da je korisno, ionako mi metabolizam nije jača strana i ko zna šta sve može da ispadne prilikom porođaja [sm=smiley36.gif] Šalu na stranu, meni je to okej, nisu mi nikad radili, pa ne znam kakav je osećaj, ali ne verujem da će mi, kad prvi put oset_im jači bol i kad vidim da ću uskoro na porođajni sto, ako se tako zove, baš to predstavljati problem [sm=smiley1.gif] A odgovor na ono "jao, pa neprijatno, jao, pa hemoroidi posle, pa jao ovo, jao ono" nek mi rade šta hoće samo da bebica lakše progura i da se ne inficira, pa nek me boli dupe i mesec dana posle toga [sm=smiley36.gif] Na kraju, zar se vi porađate da što lakše i prijatnije prođete ili da bebac bude kako treba, pa makar trpele i male neprijatnosti? [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|