Jeca*
|
Molim, pisite svoja iskustva. U velikoj sam dilemi, a moram da resim do 25.juna svoj "problem". Naime, upisali smo Luku u drzavni vrtic. Tj, upis je tog 25.06. ali je primljen. Kada sam otisla na neki prvi roditeljski sastanak gde su nas informisali o svemu, malo sam se razocarala, iako sam bila jako srecna i nadala sam se da cemo uleteti u taj vrtic jer ne na 2min od nase zgrade, sladak je ima lepo dvoriste.... Medjutim, soba na spratu, mala, nikakva. Tu jedu, presvlace se, igraju, a kad je vreme spavanja izvuku im neke krevetice koji su nalik na lezaljke na plazi (one platnene). Onda, nema pravo da nosi svoju flasicu sa piskom i vodicu nego mora da pije cesmovacu iz solje, njihove. Po principu, kako sva deca tako i on. A ja recimo hocu da mi dete pije flasiranu vodu i ne mogu ga terati da pije iz solje kad ce imati samo godinu dana. Onda, ne izvode ih napolje uopste. Imaju neku terasu pa h eventualno izvedu tu, sa mesovitom grupom tj malo starijom decom. Takodje se vaspitacica hvali kako se cesto oni i igraju sa tom decom, sto znaci da je to oko 20 deteta na gomili (iz toga mogu da ocekujem, pretpostavljam, i da cesce bude bolestan). I tako...ne znam, kad sam dosla kuci prvo sam zaplakala, nesto mi je bas bilo tesko. Onda smo otisli u privatni, koji je 5min dalje od drzavnog. Znaci isto je blizu. Manje grupe, naravno. I ono sto mi se dopalo, ako izuzmeno to da naravno sme svoju cuclu da ima, a i oni ce mu dosuti flasiranu vodu ako je popije, to je da oni imaju sistem da je rucak njihov, a da ja donesem ujutru kad ga ostavim dorucak i uzinu, za njega. To kosta 155 evra, a ako hocu za 200 evra mogu da imam sve obroke njihove. To mi se dopalo jer onda mogu da zaista kontrolisem sta mi dete jede, bar u pocetku, dok malo ne ojaca, ipak je mali. Takodje, rekli su mi da dok ne ustali njihov rezim sna, oni ih ne muce, nego ako mu se spava u 9h oni ga izdvoje i puste ga da odspava. To mi je ok. Pa ipak je bebac. Znaci, drzavni kosta 7400din, a privatni eto vrlo malo vise. No, meni nije dilema zbog para, nego prosto ne znam sta je pametnije....jednostavno, ne znam. Jedina mana privatnog, gledano sa ove tacke gledista, je sto adaptacija kod njih funkcionice takosto ostavim dete na kratko, pa svakim danom sve vise i vise, a u drzavnom sam u pocetku i ja sa njim. POmozite, svako iskustvo, savet je dobrodosao.