|
RE: Vrnjacka Banja, i leti i zimi 12.8.2019 12:49:41
|
|
|
|
dunja RR
|
Evo me. Što se Solarisa tiče... On je van grada, u mirnom delu (deset___ak minuta šetnje do centra, a ima i vozić od autobuske stanice, a stanica je recimo blizu hotela), ima dva fina bazena, može da se pliva lepo i kada je gužva. Ima i jedan unutrašnji bazen, mi ga ovaj put nismo koristili jer smo uboli sjajno vreme pa smo stalno bili napolju, prošle godine jesmo, jer je jedan dan bilo oblačno. Taj unutrašnji bazen je u okviru spa centra u kome ima svašta nešto. Ima lepa igraonica sa devojkama koje paze decu sve vreme (roditelji nisu uutra, na bazenu su ili piju kafu pored bazena, a devojke su vaspitačice i učiteljice, i lepo rade sa decom), mi ove godine nismo bili, jer smo na bazenu bili po ceo dan, prošle godine je išao u igraonicu. To je sve u krugu hotela i ne treba nigde da mrdate preko dana, ako vam se ne ide. Apartmani, tj ovi gde smo mi bili su prostrani, imaju 2 sobe, dnevnu sa TVom, spavaću, kuhinju i lepo kupatilo. Apartmani su raspoređeni u nekoliko manjih zgradica u krugu hotela. Sve je fino i čisto. Peškire nismo nosili za bazen jer smo tamo svaki dan dobijali 4 ogromna čista, za nas 4-oro. Osoblje jako jako ljubazno. Od klope smo imalu doručak i večeru, ručak nam nijednog trenutka nije bio potreban. Ja dojim (imam Micu proždrljivicu, hehe), i baš puno jedem, traži mi se, ali zaista nijednom nisam ogladnela, doručkujemo oko 9, pa kafica pored bazena, pa plivanje, ja odem malo u sobu sa bebom d odspava (kako kad, nekad i nisam išla), pa na bazen opet, i oko 7 na večeru. S i D su bili non stop na bazenu. Za doručak uvek ima i nekog voća (sve im je sveže i organsko) i ja uzmem par voćki pa to pojedemo pored bazena u toku dana. Hrana je baš baš dobra, imaju nekog stranog kuvara ako se dobro sećam. Nema čega nema, baš bogat izbor. Za večeru 15 vrsta kolača npr. Za doručak, kajgana, jaja na oko (jaja su toootalno drugačijeg ukusa od beogradskih), kamačak, sireva puno vrsta, kajmaka, mekika, proja, pecima puno vrsta. Pečenica, kobaja, šunki itd, sve domaće. Grlivano povrće, puno vrsta salata. Krofnice sa čokoladom, džemom, pužići sa vanilom, još puno vrsta slatkih peciva, musli, jogurti, mleka ... Sve je švedski sto, možete da jedete koliko hoćete. Isto i večera, puno vrsta jela, sa mesom, ribe, salate, prilozi. Meni je to onako baš pravi odmor. Kome treba, da napuni baterije. Mi smo prošle godine bili na Kritu, ali smo tamo stalno bili u pokretu, i bilo je sjajno (odlepili smo za Kritom), ali pravi odmor je bio u Banji u koju smo otišli posle Krita. I trudim se da sada praktikujemo bar jednom-dvaput godišnje takav tip odmora, 4,5, 7 dana, da napunim baterije. Uveče svako veče idemo do grada, lagana šetnjica, u gradu je gužva, ali meni se dopada, ja sam detinjstvo provela u Banji, znam svaki pedalj, i nekako mi ta gužva ne smeta, u stvari mi prija jer podseća na detinjstvo i mog deku. E sad, ima u Banji puno hotela, čula sam da je Slatina renovirana, ali ne znam da li ima bazen, treba možda istražiti. Ona je isto malko van centra. Mi smo kao klinci odsedali u policijskom hotelu u centru (on i dalje radi, ali ne znam koliko je i da li jesređen. Videla sam puno kolica u lobiju hotela, znači ima porodica. Taj hotel je jako povoljan i na samom šetalištu. Mi smo bili pre par godina, i bio je čist ali je sve bilo staro, nije nam smetalo. Hrana je tamo dobra. Prošle godine je bilo toplo (išli smo krajem avgusta), ali ne baš ovako kao sada , pa smo tada (prošle godine) i preko dana šetali po ceo dan. Banja je predivna, puna zelenila, na brdu kod stare crkve ima jako puno divnih vila pod zaštitom države. Imate puno izvora, ko voli i te njihove vode da proba, mi smo kao klinci pili te vode (i prošle godine smo nešto probali, ponegde), sada nismo jer smo samo uveče išli do grada. Ima puno dečijih parkova, u okviru velikog parka gde je i šetalište, i taj park je sigurna sam najlepši park kod nas u Srbiji, ali treba ga istražiti, ogroman je. Mala rečica u sredini, brdo mostića. Uveče u gradu svega ima, koncerti, javne predstave , luna parkovi, svega na izvolte, pa ko šta voli. Moj S je vozao neke autiće (ne u luna parku nego one na akumulator) do besvesti. U blizini je Žiča, mi smo je obišli iz Banje pre par godina, a blizu je i Ljubovija. Zavisi ko šta voli, ja recimo na par dana ne bi išla u apartmane (ali 95 % ljudi u Banju ide upravo u apartmane, i zadovoljni su). Ima javnih bazena, ali je na njima gužva, pa meni to ne odgovara, ali ima raznih opcija, pa kažem ko šta voli. Meni odgovara da ne moram da razmišljam šta ću da klopam, gde ću da klopam, nekako mi je ovde sve tu, sve je servrano, čisto, sve je na par koraka, msilim na hotel, na meni je samo da odmaram, jer zato sam i došla.
< Poruku je uredio dunja RR -- 12.8.2019 13:05:28 >
|