Anoniman -> RE: zrelost posteljice (10.7.2008 8:06:24)
|
OPUSTI SE! Jesi pušač? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Posteljica ima tri stadijuma, I, II i III. Nisam sigurna kada je vreme da posteljica prelazi iz stadijuma u stadijum, ali ću ti reći ono što znam. Meni je posteljica sve vreme bila zrelija nego što je trebalo, ako je trebalo da je u I, bila je u I/II, ako je trebalo da bude u II, bila je u II/III. Zašto? Meni je rečeno zbog cigareta i da moram da smanjim cigarete. Iznela sam trudnoću bez ikakvih problema, u 37 nedelji su mi rekli da sam spremna da se porodim, i porodili me carskim rezom u 38oj nedelji (nisam smela prirodno, pa nisu hteli da počne porođaj slučajno). Ako sam tada dobro razumela doktore, kada posteljica dostigne III stadijum, spremna si za porođaj. Ništa specijalno se neće desiti ni ako se ne porodiš čim dostigneš III stadijum (čak se valjda ni ne porodiš odmah kada ga dostigneš), ali beba više ne napreduje, nego stagnira. Tebi je ostalo još 12 nedelja, posteljica je I/II, i ja mislim da nemaš razloga za brigu!
|
|
|
|