RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

ishler -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (7.6.2012 21:56:55)

Moze li recept,u nedelju mi je rodjus pa da pocastim ukucane.....[sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (7.6.2012 22:04:07)

3 male pavlake,
visnje ( ili neko voce koje hoces al je meni najlepse sa visnjom , malinom,jagodom),
keks (mislim da je duplo pak dovoljno!

Pomesas pavlaku i visnje , zatim dodas secera (morala bi pogledati koliko kasika neznam napamet)

I onda redjas keks, pa malo fila, keks pa fil keks i od gore slag!
Torta je jakooo socna , ma fantasticna i osvezavajuca a pravi se za 10 min!
Naravno treba da odstoji, da se stegne i da keks upije tog fila onda bude lepo mekan!

Ja to redjam u plasticnu posudu, one za odlaganje hrane, sa poklopcem, znaci da ima zidove,

cockic -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (7.6.2012 22:07:47)

ja cu bas nju za goste za svoj rodjendan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]a sebi kupujem onu koju ne znam da napravim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ali moj recept je skroz drugaciji ja sam ga malo modifikovala jer margarin ne volim u torti.

moj recept je sledeci

veliko pakovanje piskota,3 krem slaga od vanile(jer retko mogu naci neki crveni),3 pavlake crvene
i od voca ili mix ili samo visnje.mada sa svezim nisam pravila samo sa zamrznutim.

kad poredjalm piskote na njih sam stavila to smrznuto voce a pre toga umakala donji deo piskote u neki bistar sok.i na voce ide umucena 2 slag krema sa te tri pavlake(mada ja kupim kanticu pa odokativno ubacujem pavlaku)ali poenta je da se kad se slag krem umuti pavlaka polako dodaje i mesa i onda fil bude gusci.pa sam opet preko tog fila stavila voce koje mi je preteklo i onda opet piskote ali onda se umace u sok gornji deo piskote donji ne jer ce ga visnje i fil navlaziti.i onda na kraju samo umutim taj slag i pokrijem je.
secer ne nodadajem jer ga C slag krem vec ima dosta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
evo pravila sam je pre par dana sad cu za rodj ponovo mada kad bi tela da bude okrugla mora dva velika pakovanja piskota sad mi je bila kockasta.

mtajcica83 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 11:11:13)

ja sam juce pravila jednu tortu sa breskvama ..evo recept
1 duplo pakovanje piskota
1 kiselo vrhnje
1 kg bresaka
3 cokoladne bananice
2 kasike muslija (zrna colkolade, banane, i jos nekih zitarica)
2 slaga
1 kesica neskafe
Napraviti neskafu iz kesice, zatim piskote umakati u nju (ja ih okrenem 6 puta), slagati u tepsiju
Breskvama oljustiti koru i iskidati ih na male komadice i staviti udublji sud, u to dodati kiselo vrhnje , komadice cokoladnih bananica i musli, ostaviti to da se sve dobro sjediti pola sata i pole staviti na piskote
i naravno na kraju 2 slaga i narendana cokolada ...
Prelijepa , bas osvjezavajuca...

Figaro88 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 12:02:05)

Svi razlicito prave ovu tortu[sm=smiley36.gif]Ja je pravim ovako
3 pakovanja piskota
1 slatka pavlaka
1 kisela pavlaka
400g slaga(cvrsto umutim sa kiselom vodom)
1 pakovanje smrznutih malina(odledim prvo)
malo mleka
Umutim slatku pavlaku,u nju dodam kiselu pa jos malo mutim,slag cvrsto umutim,i onda redjam piskote umocene u mleko,pavlaku,maline,slag,i opet piskote-pavlaku-maline-slag.Ne stavljam secer,i najlepsa je kada je napravim uvece pa odstoji u frizideru da se dobro ohladi....

Jole84 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 12:05:55)

A ja samo sa kiselom pavlakom,a koknem joj i mleveni keks [sm=smiley36.gif]
Ma kako god,važno da je ukusna [sm=smiley17.gif]

Figaro88 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 12:13:02)

Meni je ona bas super za leto,lagana je,i caskom je smazemo,ne razvlaci se po frizideru danima,a i napravim je za pola sata i to kad mi Andrea "pomaze"....

Jole84 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 12:17:40)

To ti je najbolja pomoć [sm=jezicek.gif]

ishler -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 21:40:59)

Hvala,bas cemo se najesti,mljac[sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (8.6.2012 22:34:09)

ja sam danas pravila sa visnjama
ja samo izmutim kiselu pavlaku sa secerom i dodam voce i bude fino

Sanjica26 RR -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (5.1.2013 14:29:19)

I za koji sad recept da se odlucim na ovoj temi? [sm=smiley36.gif]

hocukusurnecuzvaku -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (5.1.2013 15:21:26)

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Svi razlicito prave ovu tortu[sm=smiley36.gif]Ja je pravim ovako
3 pakovanja piskota
1 slatka pavlaka
1 kisela pavlaka
400g slaga(cvrsto umutim sa kiselom vodom)
1 pakovanje smrznutih malina(odledim prvo)
malo mleka
Umutim slatku pavlaku,u nju dodam kiselu pa jos malo mutim,slag cvrsto umutim,i onda redjam piskote umocene u mleko,pavlaku,maline,slag,i opet piskote-pavlaku-maline-slag.Ne stavljam secer,i najlepsa je kada je napravim uvece pa odstoji u frizideru da se dobro ohladi....

meni je ova favorit,stalno je pravim,samo stavljam ananas posto ga svi volimo [sm=smiley1.gif]

Didy -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 18:40:55)

IZVORNA PORUKA: Didy

Moja varijacija na temu:
Umutiti 0,5 l slatke pavlake, 180 ml kisele pavlake i 150 g šećera u prahu i kad se dobro umuti u to dodati 1 kg krupno seckanih jagoda (ja dodam i više, ne merim) i 150g mlevene plazme (ako dodam više jagoda, dodam i malo više plazme da bude čvrsta smesa) i samo dobro promešati kašikom da se jagode ne izgnjave.
Nakratko potopiti kupovne piškote u mleko ili sok, pa ređati:
dole piškote, pa pola fila, pa opet piškote, pa drugu polovinu fila. Na kraju samo pospem malo mlevene plazme i ukrasim sa još kojom jagodom. Može se i umutiti jedan šlag, pa zamaskirati sve to, ali onda meni bude previše šlaga.
Za ono duguljasto zvono (kao pola velikog zvona) potrošim 3 pakovanja piškota.
Ne ide u zamrzivač, samo u frižider, jer fil bude čvrst. Najbolje je da prenoći da bi se sve dobro "sleglo".
Prijatno!

Doneo mi ujak puno kupina, odoh ovo da smućkam, nisam nijednom ovog leta.

milicicak -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 19:34:51)

Ajooj, koliko ja voleeem ove voce, slag, pavlaka kombinacije :)
dve godine ih nisam pravila :(

branki* -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 19:42:36)

sad citam ove recepte i nije mi bas najjasnije..kad kazete pavlaka,misli se na kiselu pavlaku,je li?u nju dodam vocu i mutim,ali ne sme mikserom,nego kasikom,tako?i samo to-voce,pavlaka,secer,piskote?

milicicak -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 20:36:57)

Jeste, branki, kisela pavlaka. I sve ostalo si dobro shvatila. Mozes da dodas i umucen slag ako hoces... jooooj, bas mi se jede :)

branki* -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 20:56:43)

hvala,milicicak[sm=smiley1.gif]
gledacu i ja da je pravim neki dan,bas deluje laka za pravljenje.

Didy -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 21:06:23)

Branki, ja stavim u posudu pola litre slatke pavlake, jednu onu malu kiselu i 150g šećera u prahu i sve to zajedno mutim mikserom otprilike 5 minuta. Dobije se baš čvrst fil. Sad sam podelila na pola. U jednu polovinu sam dodala 100g mlevenog keksa, a drugu polovinu sam ostavila po strani. Ređala sam u ono manje duguljasto zvono: piškote natopljene u mleko, pa fil s mlevenim keksom, pa poslagala preko kupine, pa premazala ostatkom fila (izgleda kao čvršći šlag) i narendala malo čokolade odgore. Sve je vrlo čvsto, jedva sam nanela. I puno mi je ispalo, uopšte nije bilo potrebe za drugim redom piškota. Eno hladi se u frižideru, sutra ćemo dati konačan sud. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A napravi se za pola sata, možda i manje.

branki* -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 21:10:39)

znaci imaju 2 varijante recepta,jedan samo sa kiselom pavlakom i drugi taj sa slatkom i sa kiselom?

Didy -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 21:13:31)

Da. Zapravo ima puno varijacija na istu temu. Svako je pronašao ono što mu najviše leži. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

branki* -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 21:17:03)

ok,didy[sm=smiley1.gif].prvo da napravim ovu osnovnu,posle mogu varijacije na temu[sm=smiley1.gif]ali,stvarno je jednostavna,steta da se ne isproba.

bubulence -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 21:26:36)

ja pravim skroz drugacije posto ne volim ( odnosno mm koji i jede ovu tortu) toliko pavlake, ni slatke ni kisele. uglavnom skuvam 2 pudinga od vanile pomesana sa vanilin secerom i jednom kasikom gustina ili brasna u 1l mleka.
redjam piskote potopljene u mleko pa polovinu pudinga, voce ( jagode, maline, banane, breskve) , pa slatku pavlaku oko 125ml, pa opet piskote, drugi deo pudinga i od gore opet voce kao ukras. vi mozete i slag ili pavlaku ali mm ovako vise voli.

superm -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (29.7.2014 22:35:41)

IZVORNA PORUKA: bubulence

ja pravim skroz drugacije posto ne volim ( odnosno mm koji i jede ovu tortu) toliko pavlake, ni slatke ni kisele. uglavnom skuvam 2 pudinga od vanile pomesana sa vanilin secerom i jednom kasikom gustina ili brasna u 1l mleka.
redjam piskote potopljene u mleko pa polovinu pudinga, voce ( jagode, maline, banane, breskve) , pa slatku pavlaku oko 125ml, pa opet piskote, drugi deo pudinga i od gore opet voce kao ukras. vi mozete i slag ili pavlaku ali mm ovako vise voli.

Ovaj recept je dobar Bubi. Moram da probam.[sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom (30.7.2014 0:05:36)

probaj draga pa javi kako ti se dopalo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]