Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 25.3.2009 16:05:56
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Bodići: Gegice i kompletići: Benkice: Izvor: rr.ba Ja ovo nisam videla, čovečeeee!!! Super jeeeee!!!
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 8:05:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Eu, i ja sam neuka, mada pomalo se ucim pored kume, al sam isto kao ti, zabrinuta sta sve da kupim, tj. nalozim muzu ili svekrvi ili kome vec da mi kupe dok sam ja tih par dana u porodilistu. Tebi je blize, pa si pretpostavljam pod vecim stresom, a meni je tek u septembru, pa opet razmisljam kao da cu se sutra poroditi! Elem, kad bolje razmislim, ti u medjuvremenu vec nadjes potreban spisak kao sto si nasla (samo kad bi vec iskusne mame malo prokomentarisale jel to ok il treba nekih izmena), popises sve na papir i predas ga osobama koje ce to za tebe uraditi dok si u bolnici... znam da nije preporucljivo bilo sta, pa i cuclu kupiti pre samog rodjenja deteta! Ja sam tu kupovinu zabranila svima oko mene, mada to svi i ovako i onako postuju... dok se beba ne rodi... Meni su i tata i svekrva i dragi vec odlucili da u tom periodu uzmu godisnje odmore zbog mog porodjaja, pa cu im sve prepustiti (naravno uz moje instrukcije , da ne bi nesto "zas i ili nabavili npr. neku komodicu za presvlacenje u ko zna kakvoj nijansi ili dezenu...)
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 8:39:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Eu, sad sam nasla sa jednog sajta, sta preporucuju do najsitnijih detalja sta je potrebno... zamolila bih sve iskusne mame, ako mogu da prokomentarisu... ovo jeste spisak prodavnice koja mora da izreklamira, al mi se cini dosta detaljnim. Uh, samo nemam pojma kako da prebacim s mog kompa ovde u post. Help!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 9:16:31
|
|
|
|
mihi
|
Daj link Tryni?
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 10:04:25
|
|
|
|
Anoniman
|
ne valja elem, na aksinom sajtu ima pod proizvodi "sve za novorodjence", pa pod tim ima spisak
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 10:10:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga, kompletan spisak, manje više identičan imaš u temi Kamperski vodič za porodilište, nekoliko postova ranije sam stavila link, pa pogledaj, već je prokomentarisano.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 27.3.2009 18:04:57
|
|
|
|
Anoniman
|
thanks, tasha, cu vidim!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 12:27:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Priblizava mi se termin, pa smo mm i ja krenuli u kupovinu potrebnih stvari da dolazak bebejaca. Imam jedno pitanje za mame. S obzirom da imam dobru mikrotalasnu, da li je potrebno da kupim sterilizator za flasice i grejac za dohranu? Nasla sam jedan aparat koji je 2u1, odnosno obavlja obe navedene funkcije, ali mi svi govore da za to nema potrebe, jer sve to radi i mikrotalasna. Takodje, ima da se kupi neka kutija koja imitira sterilizator, koja se stavlja u mikrotalasnu (mislim da je Aventova), ali mi i za to kazu da je bacanje para, jer moze da posluzi bilo koja obicna plasticna kutija. Da li imate nekih iskustava?
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 12:31:34
|
|
|
|
Anoniman
|
MMM... ja nisam kupila grejač... Moje mleko sam grejala tako što ga sipam u flašicu, i celu flašicu stavim u džezvu sa vrućom vodom... Majčino mleko se ne prokuvava. Adaptirano mleko ... prokuvam vodu i stavim u termos - ostane topla. Flašice sam otkuvavala u šerpi sa vodom... mada... ti nosiš blizance ako se ne varam, ako se dobro sećam... guppy je pričala da se ne stigne tako jer ima mnogo flašica. Vidi: STERILIZATOR DA ILI NE? KLIK
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 13:22:56
|
|
|
|
mihi
|
Lela, pošto ćeš imati dve bebe obavezno kupi Aventov sterilizator koji ide u mikrotalasnu on nije skup a dobiješ uz njega i malu flašicu za čaj u njemu možeš da sterilišeš 5 falašica i cucli od jednom a i varalice tj laže takođe, E sad za grejač ne znam da li da kupuješ bar za sada on košta 4200 din. U uputstvu za Avent flašice piše da je bezbedno grejati vodu za mleko u mikrotalasnoj, moja beba je počela da jede i ja nisam htela to da grejem kašice u mikrotalasnoj nego podgrevam u grejaču, ali vodu za mleko se neuporedivo brže podgreje u mikrotalasnoj a pogotovu kad su bebe gladne i plaču na 300W za 1 minut i 30 sekundi se ugreje 180 ml vode na 50 stepeni. Obavezno kupi veseli termofor za grčeve kao i francusku pumpicu za čišćenje nosića.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 14:33:48
|
|
|
|
Anoniman
|
u skolici za trudnice su nam rekli da najcesce devojcice nemaju grceve, pa se sve nesto nadam da cemo i mi proci bez njih. Ali, bicemo u pripravnosti. Hvala na veoma korisnim savetima.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 14:49:02
|
|
|
|
mihi
|
Bojim se da nema pravila, moj stariji nije imao a mali jeste , sestrine obe devojčice jesu itd......
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 15:26:17
|
|
|
|
Lu
|
Termos boca,ja sam u nju naveče sipala vodu koja je bila temperature upravo za pravljenje adaptiranog mlijeka i čaja tako da ne trebate grijati vodu,ukoliko dojite još bolje netreba ništa
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.3.2009 16:33:48
|
|
|
|
Buba76
|
Lela,ja sam ga imala i mislim da je taj sterilizator super
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 7.6.2009 11:33:11
|
|
|
|
nina83
|
Potrebna mala pomoc S obzirom da uskoro krecimo, da li neko zna gde se mogu kupiti samolepljive nalepnice za zidove za bebinu sobu? I BG i NS dolaze u obzir Hvala
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 7.6.2009 13:00:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nina83 Potrebna mala pomoc S obzirom da uskoro krecimo, da li neko zna gde se mogu kupiti samolepljive nalepnice za zidove za bebinu sobu? I BG i NS dolaze u obzir Hvala Odgovor u novoj temi: KLIK
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:30:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Spisak stvari koje smo do sada kupili: švedske pelene 7 kom benkice 2 kom (čisto ako zatreba) bodići 10 kom (4 dug rukav, 6 kratak rukav) veličine 56 i 62 pantalonice 1 kom (kupiću još 2 kom) kapice 2 kom čarapice 2 kom (kupiću još 4,5 pari) džak za spavanje 1 kom (kupiću još 1) prekrivač 1 kom portiklice 2 kom (kupiću još 4) makazice za nokte staklena flašica nuk 1 kom duda 1 kom (nadam se da neće ni trebati, ne volim ih) četka i češljić kadica krevetac dušek podmetači za dušek vlažne maramice štapići za uši pavlovićeva tuferi mrežasti ulošci Kad pogledam spisak imam utisak da je to jako malo kupljenih stvari... Treba kupiti: tetra pelene štramplice rukavice posteljina prekrivači kupka ili sapun fiziološki rastvor oktanisept sprej gaze 5x5 i flaster vigantol i espumisan kapi bokal za polivanje kutija za sapun ad mleko hipp čaj vata pampers pantenol krem ili sebamed termometar za vodu termofor za grčeve pozicioner za spavanje korpa za bebin veš kanta za smeće pumpica za grudi kolica i autosedište Valjda je to dovoljno za prve dane, šta mislite? Lako ću poslati mm u kupovinu ako nešto zafali.
< Poruku je uredio Ana RR -- 4.7.2011 16:32:04 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:37:28
|
|
|
|
Ana RR
|
E da, i okrečili smo stan
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:43:01
|
|
|
|
*Alexx*
|
Anci, dovoljan ti je jedan dzak za spavanje. Sta ti je stavka pantenol krem ili sebamed? Krema protiv ojeda?
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:47:34
|
|
|
|
Ana RR
|
Da, to preporučuju u vodiču za roditelje. Mada meni više znače vaša iskustva. Misliš da je jedan džak dovoljan? Mislila sam dok se jedan pere i suši da imam drugi, ha?
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:48:15
|
|
|
|
bokicans
|
Ana ja bi ti samo preporucila da uzmeš koju gazu više.Ja sam i sa Nađom i sa njima kupovala dodatne.Koristila sam ih i okice da ocistimo ,i kada mi zatreba za pupak ,ako kojim slucajem sama previjam. Za dzakove,nemam pojma pošto ih nisam koristila nikako.
< Poruku je uredio bokicans -- 4.7.2011 16:50:37 >
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:50:05
|
|
|
|
Ana RR
|
Bokice, misliš na ove 5x5, za pupak? Ja nemam pojma ni koliko toga ima u pakovanju ni kako izgledaju
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:51:52
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Misliš da je jedan džak dovoljan? Mislila sam dok se jedan pere i suši da imam drugi, ha? Pa vidi, dok je bebac tako mali, dovoljno ti je cebe, posto se beba ne vrpolji. A bice ti mnogo lakse pokriti ga cebetom dok ne ucvrsti glavicu, nego ga uvlaciti u dzak. Ja Pantenol nisam koristila, vec Jekoderm. To je vec jaaakooo individualno, moraces da probas sve dok ne vidis sta bebi odgovara
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 4.7.2011 16:52:57
|
|
|
|
bokicans
|
Da ,da te gazice.One su onako kao hanzaplast tj u takvoj kesici upakovane,jedna je u kesici .A 5x5 je dimenzija gazica.E da jod i hidrogen od 3%.to inace nose patronazne ali nekada zatreba kuci,meni je trebalo (kada sam im cistila pupak ,kada je otpao) Rivanol ,u slucaju da epiziotomija bude jako natečena ,stavlja se malo na uložak pa na ranu da splasne.
< Poruku je uredio bokicans -- 4.7.2011 17:03:32 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Veljko ili Andrija?EmonaNe mozemo da se odlucimo! Veljko (
45%)
Andrija (
55%)
Ukupan broj glasova: 132Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!