mamanp -> RE: Alergija,kako otkriti na što je dete alergično (22.5.2009 9:41:26)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Hm, ne znam. . Pretpostavljam da je alergičan na polene (kao ja), ali sam odlučila da ga ne vodim kod lekara, jer mislim da ne treba da dobije terapiju. Mislim da treba da proba njegov organizam sam da se navikne na to, i da će onda možda nekako izgraditi neki imunitet ili tako nešto. Rano mi je da ga sada kljukamo nečime, pa šta će da radi u 20-oj, da ne kažem 40-oj. Moj savet je da povedes dijete kod lekara. Alergija moze da se pojaca ili da nestane do puberteta. Ne daj Boze, moze da se pojaca i da utice detetu na zdravlje. Ja sam moju Ilmu povela kod dr sa nepunih godinu dana zbog stalnih upala grla, kijanja, curenja nosa, svakih 15 dana je bila na antibioticima, obicno bi bila bolesna sredom i ja bih se plasila one srede za 15 dana sta ce biti, hocel se razboleti ili nece. Pocelo je sa alergijom na grinju i kikiriki, posle 1,5 godinu, na kikiriki se povuka, a na grinje se pojacala i dobila je na polen trave i psenicno brasno. Mada to kijanje izgleda bezazleno bolje je proveriti nego posle zaliti. I lekari preporucuju da se dijete navikava na alergene, ali polako i malo po malo.
|
|
|
|