bea83
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Do pre par dana nisam imala nikakve bolove (osim dva puta zbog zatvora) a sad već nekoliko dana imam povremeno neki pritisak, najviše liči na ono kad dugooo čekamo da piškimo pa nas čak i zaboli od toga, i pritom zaista puno i često piškim. Prateći ovaj bol,pritisak ili šta li je već ukapirala sam da nema veze a naporom, na primer nekad baš šetam i aktivna sam i ono ništa, a nekad (jutros na primer) se probudim sa tim osećajem Iskustva,mišljenja? Idem sledeće nedelje na ekspertni pa ću pitati, ali do tad bih čisto volela i vas da čujem Evo ja da se samocitiram i usput vam prenesem moje iskustvo pa možda nekome pomogne. Ispostavilo se da bolovi u trudnoći ipak nisu normalno i redovno stanje, kao što sam milion puta čula do sada. Naime, moji potiču od položaja bebe (jako je nisko, potvrdjeno od strane tri doktora) u kombinaciji sa peskom u bubrezima i cistom na jednom bubregu. Dr nije olako shvatila ovo što sam joj opisala, baš kao i vama u prethodnom postu, bez obzira što mi se to javlja samo povremeno i traje kratko. Njen stav je da čim mi je dovoljno neprijatno i bolno da bi se požalila onda mora da postoji razlog. Pošto je ekspertni uz pokazao da nema kontrakcija, dala mi je da vadim CRP (da se vidi da nije neka upala, na primer slepo crevo ili nešto slično), proverila urin (koji je besprekoran),pregledala odmah grlić (koji je super)i potvrdila položaj bebe i poslala me na UZ abdomena, bubrega itd (gde je utvrdjen pesak i cista) Dr iz Fronta kao i dr koji mi je radio 4D samo su potvrdili sve ovo. Preporučeno mi je da nosim pojas, da mirujem (ne sasvim strogo), vraćen mi je utrogestan, da pazim da se ne ugojim previše, da izbacim slano, slatko, masno, kiselu vodu, da ležim većinom na desnom boku i kad god mogu da mi noge budu podignute. Eto da rezimiramo - bolovi nisu uobičajna pojava, barem sudeći po mom iskustvu
|