Mara1986 -> RE: Nega dečije kosice (17.2.2014 12:12:51)
|
A što se tiče odlaska kod frizera evo osnovnih pravila... Ne menjati frizera.... trebate naći nekog ko mu odgovara kao i za vas (ili mu možda vaš odgovara) koji nije GRUB koji zna sa decom koji ima STRPLJENJA... (to ne moraju biti posebni saloni za decu čak naprotiv to dete neće tamo ići kad bude imao 15god.) Voditi ga kad god idete i vi ---da vidi da to nije ništa posebno i da se upozna sa frizerom Poneti neku igračkicu (obećanja za lepo ponašanje takođe pomažu) Dogovor od kuće kako ćete se ponašati (pripremiti dete gde ga vodite) i gde ćete ići posle ako je mirno NE PRAVITI SPEKTAKL oko šišanja (babe,dede,tetke,strine....ne treba vam niko ..dete ide "samo" na šišanje ne na klanje) tako da je naj bolje ići sa mamom ili tatom ... (ko ima veći "autoritet") -deca se jadna istraumiraju jer su svi nešto motaju oko njega kao da će sad da bude neznam ni ja šta .... naj bolje je ponašati se kao da ste došli kod rođaka a ne na šišanje i to tako treba da bude od samog početka... treba ih i slikati kada se malo opuste, pa ih pohvaliti ,pa malo nagraditi.... Evo još nekih saveta od mene [sm=smiley36.gif] verujte mi šišam od beba pa na dalje... naj mlađe dete je imalo 7 meseci a sad ima 5 god. ,šišala sam bolesnu decu koja su pored mene zavoleli mašinicu a pre toga nisu hteli ni da čuju za nju, decu koja su se plašila da ih neko dotakne i povraćala kod drugih u toku šišanja a da kod mene nisu ni suzu pustila... pa probajte [sm=bravo.gif]
|
|
|
|