Uloga tate je bitna u razvoju mališana (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje

Poruka

Anoniman -> Uloga tate je bitna u razvoju mališana (21.5.2009 13:07:08)

Deca koja se kao mala žustro i energično igraju sa svojim očevima postaju popularni odrasli ljudi, dobro prilagođeni i omiljeni u društvu, kaže stručnjak na polju razvojne psihologije na Univerzitetu u Lankasteru.
...
"Pod uslovom da otac vodi računa da takva igra ne bude previše gruba, dete se uči samokontroli", objašnjava profesor Luis. "Ona ga primorava da nauči da gradi odnose sa drugim ljudima. To je takođe bezbedan način da se nauči tumačenje govora tela i izraza lica osobe sa kojom se mališan igra."
Detaljnije: KLIK

mamanp -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (21.5.2009 14:23:29)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Deca koja se kao mala žustro i energično igraju sa svojim očevima postaju popularni odrasli ljudi, dobro prilagođeni i omiljeni u društvu, kaže stručnjak na polju razvojne psihologije na Univerzitetu u Lankasteru.
...

E moja deca nikad nece biti takva[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (21.5.2009 14:27:05)

Ja kada sam pročitala članak odlučila sam nikada više da ne opominjem mm da bude nežniji prema Luki. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (22.5.2009 10:14:55)

Moracu da izljubim mm-a!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] On se sa malim stalno "bije". Dete to obozava. Kad hoce da se igra sa tatom skine svoje naocarice i kaze "ajde da se bijemo pesnicama".
Primetila sam da kad se izigra sa tatom i zadovolji tu svoju potrebu da bude grub, mali je mnogo mirniji i poslusniji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (22.5.2009 10:16:12)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moj kaže "Tata ajde da se borimo! Sve sam pojeo za večeru, sada sam jači od tebe!"

Anoniman -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (22.5.2009 10:18:19)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]zlato malo. Kako su oni samo naivni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

viking -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (5.10.2011 13:25:34)

Nisam znala gde ovo da metnem, pa ću ovde, taman da malo dignemo temu

Tate rokeri

vukosava -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (5.10.2011 13:39:27)

Moja ce onda biti najomiljenija jer je cuva tata 8 h dnevno. A i mene je kad sam bila mala dok je mama radila, sta da vam kažem [sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 16:52:28)

Postoje igre u kojima deca mogu uzivati samo sa svojim tatama. i da ,nekad me izludjuju te njihove zustre igre, alii uzivam gledajuci ih[sm=smiley36.gif]

Bibilib -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 16:56:36)

Takodje Mila,ja kad ih vidim da se valjaju po podu,golicaju,smeju se,igraju fudbal a sad i ovaj mali kad ih vidi na podu odmah i on skace u pomoc,sva se topim...Jer samnom se M ne igra tako,samnom se mazi i voli,a sa tatom mu je prava uzivancija....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:01:04)

Pa i ja pamtim te igre ,sestra i ja smo to obozavale [sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:03:59)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

...
"Pod uslovom da otac vodi računa da takva igra ne bude previše gruba, dete se uči samokontroli", objašnjava profesor Luis. "Ona ga primorava da nauči da gradi odnose sa drugim ljudima. To je takođe bezbedan način da se nauči tumačenje govora tela i izraza lica osobe sa kojom se mališan igra."
Detaljnije: KLIK

mm nije bas tako cesto sa decom zbog posla i dezurstva ali svaki slobodan trenutak koristi za igru sa njima i to bas zustro i energicno..cesto se ljutim pa kazem nisu to zivotinje ( on je veterinar ) sada...posle ovog mislim malo drugacije. Ja sam vise za mirnije igre

Bibilib -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:07:43)

I ja sam za mirnije igre iz straha da se ne povrede,nekad pomislim da ce ga B stisnuti jako ili nedaj Boze udariti nenamerno gde ne treba itd.majci svasta prodje kroz glavu...ali njima nije zanimljivo ako nema smeha do suza,prevrtanja itd.

veselicaa -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:24:17)

Naravno da je bitna,to najbolje znam ja koja sam odrastala bez tate.Imala sam najdivnijeg deku ali nije to isto.

mila83 -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:28:17)

Zao mi je sto to cujem Veselice [sm=smiley31.gif] ali jos je gore kada deca imaju tate koje nisu posvecene svojoj deci, pa ni na taj nacin igranja sa njima, a kamoli nesto drugo...

Bibilib -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 17:28:36)

Naravno da nije Veselice [sm=smiley13.gif] svi to znamo,majku i oca ne moze niko zameniti....

veselicaa -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (6.3.2015 19:11:27)

Ja sam uvek "ljubomorna" kako A. i S. uzivaju dok se igraju sa tatom.To je uvek neko trcanje,prevrtanje a one vriste od smeha.Milina da ih gleda covek.Sve mi se cini da vise uzivaju dok se igraju sa njim,mada znam da im se svidja i igra sa mnom ali tada eto imamo manje tih vratolomija.A tek kada igraju kosarku ili fudbal,to im je tek zabava.

Dragce86 -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (28.1.2018 21:08:03)

Divna tema, al malo se pisalo ovde o tome. Ja mnooogo volim kad se mm igra sa V jer oboje blistaju i cesto se prikradem i uslikam im face dok se gledaju, smeju jedno drugom ili maze. V prosto obozava da ga cacka po licu, bradi, nosu a on je gleda sa ponosom - njegova kcerka, njegov mali novonastali zivot! :)

Misha i Ljisha -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (29.1.2018 7:08:20)

Da bitna je uloga tate. Sa tatom se igra i svadja [sm=smiley36.gif] i to su te kao grube igre, tata je i zeza, i ismeva i smeje joj se, dok mene toooo uzasnooo nervira ali verujem da deca iz toga svasta nauce.Prvo nauci da nije sve cvece i drvece kao kod mame, jer je ja retko kad nesto zafrkavam, ovako je bukvalno naucila kako da se ponasa u tim situacijama. Ja sve ne verujem svojim ocima ali i ona njega zafrkava i tako se podbadaju non stop. Ja idem okolo i samo govorim "nemojte se svadjat nemojte se svadjati" kao da vec imam dva deteta[sm=smiley36.gif]. Sa tatom se zabavlja, zabavlja se i sa mnom ali sa tatom je to bas onako zabava.

Duškić -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (30.1.2018 6:58:17)

Naravno da je jako bitna. Ma moja cerkica obozava tatu, ona ga bukvalno svud prati i sta god joj kaze to je lepo ili dobro ona prihvata.

Anck Su Nmaun -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (31.1.2018 13:11:56)

Malo i besmisleno jer podrazumeva se sa dete treba da ima oba roditelja. I da oseti i jednu i drugu stranu.
Ali treba biti roditelj nije sve u tome napravio i rodila.

MamaNecaVo -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (31.1.2018 13:52:14)

Bravo Anck Potpisujem sve sto si rekla.

MimaKos -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (17.7.2019 17:19:00)

Jako je vazna uloga oca, iz licnog iskustva, i zdrav odnos sa ocem, i za emotivni i svaki drugi razvoj deteta, svako ima svoju ulogu u odrastanju deteta i tata i mama

doramar11 -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (17.7.2019 22:38:58)

Jeste, zato treba cuvati porodicu.

MimaKos -> RE: Uloga tate je bitna u razvoju mališana (17.7.2019 22:45:38)

IZVORNA PORUKA: doramar11

Jeste, zato treba cuvati porodicu.
  bas tako, porodica stub drustva

Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>