nenja22 -> RE: Perut (27.2.2012 7:38:18)
|
mycoseb sampon preporucujem uglavnom...jer perut je uglavnom stvar gljivica, a on na to deluje...e sad, kad ga prvi put uzmete, najdelotvornije je se pripremiti na desetodnevni tretman svakodnevnog pranja kose...ovo sam dobila kao savet od jednog dermatologa i jeste, da, zeznuto, ali vise puta (ne samo na sebi, nego kome god sam preporucila tako) dokazano, bas resi problem i isti se ne vraca duze vreme...meni je recimo uglavnom potrebno jednom godisnje da ovo izvedem, i to upravo u ovom nekom periodu, kad se skida kapa, ili prosto postaje toplije vreme... dakle, prvih dest dana, perete kosu svaki dan, od cega je prvo samponiranje onako ovlas, a drugo treba da bude sa bogatom penom, koja ce oko 5min da odstoji na glavi...po mogucstvu bez koriscenja bilo kakvih regenaratora za to vreme, ako bas mora, sto vise na krajeve kose, sto manje na teme glave...nakon toga, ostatak bocice iskoristite za pranje kose dva puta nedeljno, istim principom (to bi trebalo da je jos bar dve nedelje, ko ima duzu kosu, moze da zatreba sledeca bocica)...nakon i ovoga, mycosebom operete kosu otprilike svako trece pranje, izmedju koristite neke blaze sampone...u stvari, najobolje bi bilo naci bilo koji sampon i proizvod za tretiranje kose a koji nije pravljen za ovo nase (istocno evropsko ili kako vec) trziste...na zalost, ali tako je da isti nivein recimo sampon, sa vec odstampanom deklaracijom na nasem (bugarskom, rumunskom) nije ni blizu onom sa nemackim tekstom recimo...u tom smislu recimo, vichy za svakodnevno pranje, eucerin ph5, sebamed bilo koja varijanta su super izbor ko ima novca...u protivnom, neki blagi deciji (a toga verovatno sve imamo :)) je ok isto... e sad, ima momenat da moze da vam se ucini da se pogorsava stanje u prvih par dana, to je ok i normalno...ali, ako ni posle 10 dana tih prvih nije skoro skroz iskorenjena, sto je retko, ali moguce, e onda vam problem verovatno nisu gljivice i nema smisla mycoseb koristiti dalje... iz onog sto slusam od ljudi, vichy_jevi protiv perutu su super, skuplji, ali i dodatni problem uglavnom po prestaku upotrebe, perut se vrlo brzo vraca...za sve druge sam cula i ovo i ono, ali ima jos jedno skoro pa pravilo, uglavnom sto su mirisljaviji, to je veci problem, tj, manja sansa da ce delovati...
|
|
|
|