dijana1* -> RE: Bračni problemi (9.11.2013 8:34:39)
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ja živim u zgradi, na mom spratu ima dva stana: moj i stan moje bake. Nije za porediti jer baka i deda sem što su matori ipak nemaju mentalnih problema, no ipak, stari su, i ne mogu se igrati vije, i raditi kolut. U skladu sa tim, ne dozvoljavam deci da pređu kada god hoće. Jednostavno "Ne može, spavaju", oni malo njaču i gotovo. Razumem da su deca vezana za tetku, ZAISTA SE NADAM DA NE SHVATAŠ ZLONAMERNO TO ŠTO PIŠEM, ali uvek možeš reći deci "Tetka je pala, boli je noga pa nije raspoložena", a kada je tetka raspoložena pustiti decu da uživaju u njoj. Nemoj decu izvoditi u vaše dvorište, ponašaj se kao da ga nema pa idite u park. Znam da to otežava tebi, ali ako nemaš izbora, pokušaj prosto drugačije dok ne nađeš rešenje sa mužem. Ili će ta cela priča da pukne na neku tragediju iz koje treba da izvučeš decu, pa će i on shvatiti da treba da idete, ili će se nekako srediti (lekovi, terapija... možda iz milionitog puta uspe). Ne znam, pokušaj drugačije... Pokušaj sa "Žurimo deco, nećemo sad ljubiti tetku, mašite joj... jao mora da vas nije videla, posle ćemo da odemo da je vidimo", ne znam kolika su ti deca. Prosto ja ne bih sekla brak. Peace bez uvrede ali ovo sto si ti napisala je izvodljivo u teoriji. Nazalost u stvarnom zivotu je gotovo nemoguce. Prvo ne mozes da poredis stan i kucu. Tvoja deca prodju pored stana babe i dede i idu ispred zgrade da se igraju, a kada si u kuci\dvoristu sve je drugacije. Svi su tu i nemas svoju privatnost. Da su ostali ukucani drugaciji, da su svesni situacije i problema koji na zalost imaju onda bi joj mozda i savetovala da ostane. Jer bi bila sigurna da svekrva ili neko drugi pazi na decu. Ovako savetovati da menja svoj zivot i zivot svone dece i da se bori sa vetrenjacama mi je suludo jer na zalost tu nema srece. Po meni je lakse muza ubediti na lep nacin i potraziti srecu na nekom drugom mestu nego biti u stalnom strahu i svaki dan procenjivati kakvog je tetka raspolozenja i to prenositi deci.
|
|
|
|