Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA Episala ja pre dva dana, ali evo ja da dodam da juce i danas Monika je spavala preko dana bez pelenu i nije se upiskila. Ostaje nam samo jos ona nocna pelena jer tamo i dalje znamo nekad da se upiskimo.Polako ali sigurno skidamo pelenu.Sad nam je ostala jos jedna da skinemo. IZVORNA PORUKA: Tashke Ne bih da te demorališem, ali ja tu jednu skidam već dve godine. Uopšte ne znam kako to da izvedem. Neki kažu "Skinućeš je kada više noći za redom pelena bude suva celu noć!", neki kažu "Skini je, pa mu menjaj posteljinu ako se upiški", a ja ne vidim poentu toga jer se on ne probudi ako se upiški, već spava u mokrom bez problema. IZVORNA PORUKA: Tashke Eto, upravo sam dobila napad besa, i lupanje srca! MM je odlučio da je vreme da dete prestane da nosi pelenu za celu noć, i rekao "Nema pelene, zapamti ( ) da ne smeš da piškiš u krevet!" Kao da dete razmišlja dok spava! I eno, stavio ga je u krevet bez pelene. Naravno, Luka je presrećan, ali ja sam ta koja ga oblači ujutru, i znam kakva je pelena ujutru: upišana bar 2-3 puta tokom noći. Ma boli be uvo, ako se upiša spavaće u tome, smrdeće cela soba, pa će da se uvuče u dušek jer nema teorije da ostane na podloški koju sam podmetnula, pa će da se prehladi, i ni kod lekara ga neću voditi, poslaću tatu da ga vodi, i ni posteljinu i pižamu neću da perem, sve ću mm da budim noću da to radi! Možda je ovo za Istresanje negativne energije??? U svakom slučaju, poješću računar ako dete ladno skine pelenu bez da se upiški u krevet! IZVORNA PORUKA: Ana RR Tasha, definitivno je vreme da spava bez pelene.. jbg, mora nekako naučiti.. IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA Ma nebrini Tashke.ja znam da ova zadnja pelena moze da potraje, a moze i da bude jako kratko.Meni se desavalo evo od kad smo poceli da nosimo gacice, znaci zadnjih dva meseca, da ima noci kad pelena je bila suva, ali ja sam neverni Toma pa opet sam stavljala pelenu.Sada recimo preko dana vec 7 dana je bila pelena suva pa zato sam je pustila zadnjih dva dana da spava u gacice. Videcemo kako ce biti, pa cu pisati. IZVORNA PORUKA: Lu RR Neću da ti pametujem, znaš i sama ako pije naveče mora i da piški i znaš šta ti je raditi. Slobodno se istresi na mene IZVORNA PORUKA: Tashke Ma znam, ali ne mogu mu na 40 stepenizabraniti da pije. Jednostavno, da je spreman, ne bi piškio u pelenu. I ja zaista ne poznajem nikoga odraslog da nosi pelene, pa sam sigurna da bi je i on skinuo u jednom momentu sam od sebe. IZVORNA PORUKA: Lu RR Naravno da će skinuti pelenu pa neće u školu sa njom Ma teško je sad njemu izbaciti to pijenje...evo azmišljam i Roko ako kasno večera traži pred spavanje vode ali se nikada nije upiškio noću niti traži da piški (nije mu trebala ni noćna pelena) i čak nekad ujutro ne može odmah da piški nego kad popije neskvik Valjda je to opet od djeteta do djeteta... Ništa reci mm, dragi samo naprijed ustraj u svom naumu, ali ti presvlači sina i posteljinu, možda i uspije IZVORNA PORUKA: Tashke Ma da... kad znam da ću da se iznerviram i sve ja da odradim! Evo ga SUVO jutro! Stidim se! MM je Luku nudio da piški oko 1h, Luka nije hteo. Ja ga nisam nudila u 2, već sam ga digla iz kreveta i odvela u WC bez pitanja. Piškio je, ali jako malo. Vratio se u krevet, i piškio opet tek jutros kada sam ga probudila za vrtić u 7h. Videćemo šta će dalje biti.
|